Hurra for hindbær macarons

“Måske også en lille hindbær-variant?” pippede min veninde sødt og ydmygt i går.

Det får hun her:

Hindbærmacaron

Og det er sågar med overraskelse indeni.

I øjeblikket knuselsker jeg indendørs-bage-aktiviteter. Dybfryseren udenfor frister mig meget lidt. Den er ærligt talt ond og modbydelig. Jeg er slet ikke skabt til minusgrader. Ej heller selv om jeg tyr til uldlag-på-uldlag-på-uldlag-princippet.

Heldigvis skal der ikke så meget til at booste mit humørbarometer. Alene duften af hindbær minder mig om sol og sommer. Kom nu, varme. Jeg savner dig sådan.

Hindbærmacaron

I mine små hindbær-macarons gemmer sig et lille hindbær i midten, lidt mørk chokoladeganache og hindbærsmørcreme. Her er opskriften:

 

Ingredienser (12 små macarons)

Makronbunde:

43 g mandler (eller mandelmel)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

knuste frysetørrede hindbær

 

Hindbærsmørcreme:

50 g smør

150 g flormelis

½ tsk vaniljeekstrakt

50 g hindbær

 

Chokoladeganache:

25 g fløde

50 g mørk chokolade

 

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis og pulveriseret frysetørret hindbær ned til mandelmelet, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

 

Hindbærsmørcreme:

Pisk smør, flormelis og vaniljeekstrakt sammen.

Tilsæt hindbær.

Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis smørcremen er for våd.

Fyld smørcremen i en sprøjtepose.

 

Chokoladeganache:

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.

Bring piskefløde i kog.

Hæld langsomt fløden over chokoladen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.

Afkøl ganachen – indtil den har den ønskede konsistens.