Hurra for hindbær macarons
“Måske også en lille hindbær-variant?” pippede min veninde sødt og ydmygt i går.
Det får hun her:
Og det er sågar med overraskelse indeni.
I øjeblikket knuselsker jeg indendørs-bage-aktiviteter. Dybfryseren udenfor frister mig meget lidt. Den er ærligt talt ond og modbydelig. Jeg er slet ikke skabt til minusgrader. Ej heller selv om jeg tyr til uldlag-på-uldlag-på-uldlag-princippet.
Heldigvis skal der ikke så meget til at booste mit humørbarometer. Alene duften af hindbær minder mig om sol og sommer. Kom nu, varme. Jeg savner dig sådan.
I mine små hindbær-macarons gemmer sig et lille hindbær i midten, lidt mørk chokoladeganache og hindbærsmørcreme. Her er opskriften:
Ingredienser (12 små macarons)
Makronbunde:
43 g mandler (eller mandelmel)
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
knuste frysetørrede hindbær
Hindbærsmørcreme:
50 g smør
150 g flormelis
½ tsk vaniljeekstrakt
50 g hindbær
Chokoladeganache:
25 g fløde
50 g mørk chokolade
Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld flormelis og pulveriseret frysetørret hindbær ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen.
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.
Hindbærsmørcreme:
Pisk smør, flormelis og vaniljeekstrakt sammen.
Tilsæt hindbær.
Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis smørcremen er for våd.
Fyld smørcremen i en sprøjtepose.
Chokoladeganache:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring piskefløde i kog.
Hæld langsomt fløden over chokoladen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Afkøl ganachen – indtil den har den ønskede konsistens.