Hr. snemand aka. macaron med marcipan
I morges slap jeg mit indre legebarn løs.
Macaron-bunde, marcipan og slikfarver blev til små spiselige snemænd.
Lige nu står de og kigger så sødt på mig med skæve gulerodsnæser og skeløjede øjne.
Jeg nænner næsten ikke at sætte tænderne i dem.
Kender heldigvis nogle børn, som gør.
Ingredienser (til 6-8 snemænd)
Makronbunde:
43 g mandler (mandelmel)
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
marcipan
sort, blå og orange slikfarve
Ganache med hvid chokolade og passionsfrugt:
40 ml fløde
80 g hvid chokolade
1-2 spsk pulveriseret frysetørret passionsfrugt
Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Tilsæt flormelis, og blend videre.
Si blandingen.
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sprøjt så lidt større cirkler op af de små cirkler (så de hænger lidt sammen og får en ‘snemand’-form.)
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.
Lav gulerodsnæser og halstørklæder af marcipan og orange og blå slikfarve.
Mal øjne og knapper på halvdelen af bundene (med sort slikfarve), og sæt derefter halstørklæde og næser fast. (Evt. med lidt æggehvide.)
Ganache med hvid chokolade og passionsfrugt:
Hak chokoladen fint, og hæld den i en lille skål.
Bring fløden i kog, og hæld den over den hakkede chokolade.
Vent et kort øjeblik, og rør så rundt i massen, indtil chokoladen er smeltet.
Tilsæt pulveriseret frysetørret passionsfrugt.
Lad ganachen køle af, og hæld det i en sprøjtepose.
Fordel ganachen mellem bundene.