Hindbærsorbet i to forklædninger
Småtingslykke-barometeret er helt i top. Jeg smiler over:
– denne smukke, snepyntede søndag
– sprød Sia-stemme, der fylder lejligheden
– sød frugtsalat med favoritbær (se den på Instagram: majachocolat)
– sms’er med særlige ord
– smugsmagning på hjemmelavet hindbærsorbet, som skal serveres senere.
Jeg havde to idéer til hindbærdesserter…
Jeg kom til at lave dem begge.
1. Fragilité (hindbærsorbet mellem søde chokoladenøddebunde):
2. Isbomber (hindbærsorbet med sprød Toscano Brown-skal):
Hvad vil du helst smage? :)
(P.S. Jeg har ikke farvefusket. Sorbeten er så sej en farve!)
Ingredienser:
Hindbærsorbet:
250 g hindbær
100 g sukker
100 g vand
Bring hindbær, sukker og vand i kog i en gryde, og lad det simre lidt.
Si massen, lad den køle af, og kør den på ismaskinen.
Fragilitébunde:
2 æggehvider
100 g sukker
70 g hasselnødder
2 spsk kakao
Rist hasselnødderne kort i ovnen, og blend dem til groft mel.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret, og vend nøddemel.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og smør et firkantet lag ud (cirka ½ cm tykkelse.)
Bag bunden i 12-15 min ved 175 grader.
Lad den køle af på en bagerist, og skær den i tre lige store stykker.
Fordel hindbærsorbet mellem bundene.
Isbombe:
50 g Amedei Toscano Brown eller anden lækker mælkechokolade
Smelt chokoladen over vandbad.
Pensl et tyndt lag chokolade i halvkugle-silikoneforme (med 7 cm i diameter).
Sæt formen i fryseren, indtil chokoladen er stivnet.
Fyld hindbærsorbet i halvkuglerne, og sæt formen tilbage i fryseren indtil servering.