Hindbær-crumble
Hindbær-crumble stod øverst (og med store bogstaver) på min kærestes kageønskeliste i går, og jeg elsker at gøre kageønsker til virkelighed.
Desuden fortjente han forkælelse en masse – efter at have forberedt bryllup m a n g e timer i træk.
Derfor hoppede jeg hurtigt i køkkenet og fandt ingredienserne frem.
Jeg fyldte små forme med frosne hindbær, fordelte store stykker Amedei Toscano Black 70 %, crumbledej, øko-marcipan og hakkede hasselnødder – og efter en lille halv time i ovnen var der lækre lune crumbles klar til nydning.
Til de små crumbles lavede vi en forfriskende, vanilleprikket creme fraiche-is.
Temmelig lækkert!
Ingredienser (til 3 små forme)
100 g hindbær
20 g mørk chokolade
20 g mel
20 g sukker
20 g smør
en knivspids vanille
20 g marcipan
10 g hasselnødder
Fordel hindbærerne i skålene.
Hak chokoladen groft, og fordel den oven på hindbærerne.
Riv marcipanen groft, og fordel den ovenpå.
Hæld mel, sukker, smør og vanille i en skål, og smuldr det med fingrene.
Spred crumblen ud over kagerne.
Hak hasselnødderne fint, og fordel dem oven på crumblen.
Bag kagerne i ca. 30 min ved 180 grader. (Hold øje med dem.)
Server dem lune – med creme fraiche el. lign. til.