Hasselnøddeis med karamelliserede hasselnødder og mælkechokolade
Hjemmelavet is er for mig:
♡ Kuren mod dårlige dage og favoritforkælelse på glade.
♡ Noget, jeg nyder gerne og ofte. Hver dag helst.
♡ Den mest romantiske spise: to skeer i én is-boks + søde ord fra ham den særlige = jeg er solgt!
I går bød på ét af de øjeblikke. Min kæreste og jeg delte hjemmelavet hasselnøddeis med karamelliserede hasselnødder og små stykker Amedei Toscano Brown.
Min yndlingsis er og vil altid være chokoladeis. Men denne befinder sig på en sikker top-tre.
Kombinationen af cremet mælkeis med herlig hasselnøddesmag, knasende karamelliserede hasselnødder og små stykker mælkechokolade er tæt på uimodståelig og gør det meget vanskeligt at stoppe før, is-boksen er tom.
Det skete også i går.
Ingredienser
Hasselnøddeis:
230 g mælk
130 g fløde
90 g sukker
200 g hasselnøddesirup
50 g hasselnødder
50 g sukker
50 g Amedei Toscano Brown – eller anden lækker mælkechokolade
Bland mælk, fløde, sukker og sirup i en skål, og kør massen på ismaskine.
Varm hasselnødder og 50 g sukker på en pande.
Rør rundt – til sukkeret er smeltet og har fået en fin lysebrun farve.
Hæld massen ud på bagepapir, og lad den køle af.
Hak/blend de karamelliserede hasselnødder og mælkechokoladen, og bland dem i isen.
Nyd hasselnøddeisen selv – eller i sødt selskab :)