‘Half baked’-kage
Indimellem sker det, at en ustyrlig istrang angriber mig, når fryseren er tom for hjemmelavede islækkerheder.
Når det sker, hopper jeg i kiosken og hamstrer ‘Half Baked’-bøtte(r).
Det er den bedste Ben&Jerry’s variant. Uden diskussion.
Her er ‘Half Baked’ i kageklæder.
En syndig skønhed bestående af chokoladeintense browniebunde, et generøst lag cookie dough med store stykker mørk chokolade, chokoladefrosting og mørk chokoladeganache.
Og så lige et sidespring: lakridskalenderkonkurrencen.
TAK TAK TAK for alle jeres kommentarer! 652! Det er jo helt for vildt!
Jeg har læst hver eneste kommentar flere gange og grinet mig ondt i maven. I er for skønne! Jeg elsker at lære jer lidt bedre at kende! <3
Vinderen af konkurrencen er 25-årige sprithamrende gravide Camilla, der måske får svært ved at holde det hemmeligt nu? :)
Søde Camilla, send mig din adresse, så sørger jeg for, at der havner en lækkerhedskalender i din postkasse.
Antal: 6-8 personer
Browniebunde:
90 g smør
90 g mørk chokolade
1 1/2 æg
150 g sukker
40 g mel
35 g kakao
en knivspids salt
Cookie dough lag:
100 g smør
100 g rørsukker
1 vaniljestang
1 knivspids salt
100 g hvedemel
50 g mørk chokolade
Chokoladefrosting:
170 g flormelis
20 g kakao
1/2 tsk vanillepulver
55 g blødt smør
2 spsk mælk – evt. lidt mere
Chokoladeganache:
40 ml fløde
40 g mørk chokolade
Browniebunde:
Smelt smør og mørk chokolade over vandbad.
Pisk sukker og æg let og luftigt.
Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen.
Sigt mel, kakao og salt i.
Hæld dejen i to små springforme (13 cm i diameter), og bag dem i cirka 30 min ved 180 grader.
Sæt bundene på køl et par timer eller natten over.
Cookie dough lag:
Pisk smør, sukker og korn fra vaniljestangen til en cremet masse.
Kom mel og salt i, og pisk videre.
Hak chokoladen, og vend den i.
Fordel cookie doughen mellem de to browniebunde.
Chokoladefrosting:
Pisk alle ingredienser sammen.
Hvis massen er for tyk, så tilsæt lidt mere mælk.
Smør store skefulde af frostingen groft op ad kagens sider og på toppen, og glat den ud med en kniv eller lignende.
Sæt kagen på køl, mens du laver ganachen.
Chokoladeganache:
Hak chokoladen, og kom den i en skål.
Bring fløde i kog i en gryde, og hæld den over chokoladen.
Vent et kort øjeblik, og rør så rundt, indtil ganachen er blank og lækker.
Fordel den oven på kagen, og servér for søde venner!