Gateau Marcel med praliné og macarons
Min søndag rimer på sødt svigerfamilieselskab og chokoladelækkerheder. Mere præcist et styks Gateau Marcel pyntet med macarons + små macaronslikkepinde.
Mellem den fudgy chokoladebund og den fløjlsbløde chokolademousse har jeg gemt knasende mandelpraliné. Og oven på er placeret små pralinémacarons med mælkechokoladeganache.
Måske kommer kagen til at stå på kagebordet til barnedåben sammen med skykagen og saltkaramelkagen. Jeg tror det.
Ingredienser (cirka 10 personer)
150 g mørk chokolade
150 g smør
150 g sukker
100 g pasteuriseret æggeblommer
120 g pasteuriseret æggehvider
50 g mandler (gerne uden skal)
50 g sukker
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
Pisk æggeblommer og 100 g sukker luftigt i en anden skål.
Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen.
Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, og bland 50 g sukker i undervejs.
Vend marengsen i chokoladeblandingen.
Fordel halvdelen af moussen i en springform (18 cm i diameter).
Bag den ved 175 grader i cirka 25 min, og kom derefter i køleskabet.
Mens kagen bager, laves pralinéen:
Smelt 50 g sukker til karamel på en lille pande.
Bland mandler i karamellen, og hæld straks massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir.
Lad det køle helt af, og hak det groft.
Kom pralinéen oven på den afkølede bund, og fordel resten af moussen oven på bunden.
Stil den færdige kage tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig natten over.
Løsn kagen fra kanten og bunden med en kniv.
Giv den et fint drys kakao, og pynt den med macarons.