Blød fransk nougat med pistacienødder
Du har måske luret, at jeg er ret tosset med Torvehallerne. Jeg tager ofte et lille smut forbi det store madmekka på Israels Plads og kommer sjældent hjem med hænderne tomme.
De to haller og, ikke mindst, markedspladsen uden for summer af glad stemning og byder på lækre delikatesser for hver en smag.
Jeg besøger altid det lille stade ’Krydderiet’, hvor du kan få fine frysetørrede bær og alverdens krydderier.
Summerbird og A XOCO er naturligvis også to af mine favoritstader. Du gætter aldrig hvorfor.
Det franske patisserie kigger jeg også ofte forbi. Mest på grund af de mange fristende fransk nougat-varianter, de sælger.
Sidst, jeg var der, lovede jeg mig selv at prøve at gøre kunsten efter.
Nogle varianter med chokolade selvfølgelig.
I dag får du opskriften på en lille sag med vanilje og pistacienødder – overtrukket med et lækkert lag mørk 70 % chokolade.
Nougaten har en lækker blød konsistens – uden at være klistret.
Nogle af pistacienødderne kan sagtens erstattes med mandler – hvis du synes.
Ingredienser (15-20 stk)
160 g honning
260 g sukker
80 g vand
50 g glukose
40 g pasteuriserede æggehvider
40 g sukker
1/2 vaniljestang
en knivspids salt
cirka 200 g usaltede pistacienødder – eller andre nødder
100 g mørk chokolade
Lidt flormelis
Hæld honning, sukker, vand og glukose i en gryde og lad det koge ved middelvarme – til det har en temperatur på 152 grader.
Rist pistacienødder (evt. andre nødder) let i ovnen.
Pisk æggehvider og sukker til marengs.
Tilsæt salt og kornene fra vaniljestangen.
Hæld den 152 grader varme sukkermasse i en tynd stråle ned i marengsen, mens du pisker.
Pisk i cirka 10 min – til massen får en sej og luftig konsistens.
Tilsæt nødderne, og vend massen ud på en silikonemåtte/bagepapir drysset med flormelis.
Rul nougaten ud med en kagerulle, og sæt den i køleskabet natten over.
Skær den ud i ønskede stykker med en skarp kniv dyppet i varmt vand.
Overtræk/pensl stykkerne med smeltet mørk chokolade, og drys med hakkede pistacienødder.
Pak nougaten ind i køkkenfilm/madpapir, og opbevar den et tørt sted.