Florentinere med mørk chokolade
Glædning. For i aften står den på klassisk koncert i DR’s koncertsal, kvalitetskærestetid, fingerfletning og florentinere.
Det bliver en top-dejlig torsdag, kan jeg mærke.
Kender du florentinere?
Det er små knasende karamelkager propfulde af nødder.
Jeg har penslet bundene med smeltet Amedei Toscano Black 70 %. De søde karamelnødder og den bitre mørke chokolade er en himmelsk kombi, synes jeg!
Håber din torsdag er fin og fuld af søde mennesker!
Hold øje med bloggen i aften. Der er en give-away på vej…
Ingredienser (cirka 6 florentinere)
50 g mandelflager
50 g hasselnødder
75 g mandler
50 g sukker
75 g fløde
20 g smør
1 spsk sirup
en knivspids salt
en smule vanilje
Smut mandlerne, og hak dem groft.
Rist hasselnødderne i ovnen, fjern skallerne og hak dem groft.
Bring smør, sukker, fløde, sirup, vanilje og salt i kog.
Tag gryden af varmen, og tilsæt mandelflager og hakkede nødder.
Beklæd en bageplade med bagepapir, placer seks små cylindere på pladen (cirka 7 cm i diameter) og fordel massen deri.
Bag kagerne i cirka 10 min ved 180 grader (til de får en gylden farve.)
Lad dem køle af, og dyp bunden af kagerne i smeltet (tempereret) chokolade.