Frække flødeboller

Flødebolle

Flødebolleøvelse gør mester. Håber jeg. Jeg befinder mig stadig trygt og godt i begynderfasen. Og der har jeg tænkt mig at blive lidt endnu.

Lige nu øver jeg mig i at lave det perfekte skum. Skum, så jeg kan lave høje flødeboller. TÅRNhøje. Jo højere, desto bedre faktisk.

”Hvorfor?” tænker du måske. Fordi jeg til mine sidste flødeboller fik en herlig-kærlig ”Jeg synes, de er lidt flade”-mobbe-kommentar fra min søde veninde. Hun er i sandhed en flødebollehaj – og hun skal imponeres, skal hun!

Flødebollerne på billederne lavede jeg med hende i går. Det var drøn-hyggeligt, og jeg gør det snart igen. Hvis jeg får lov :)

 

Ingredienser

60 g vand

150 g sukker

80 g glukose

1 stang vanilje

100 g pasteuriserede æggehvider

2 spsk sukker

200 g marcipan

350 g mørk chokolade (gerne 80 %)

 

Lav små, runde marcipan-bunde med en småkageform eller et snapseglas.

Stil bundene på køl.

Kog vand, sukker, glukose og vanilje uden låg – indtil massen når en temperatur på 117 grader.

Pisk æggehviderne næsten stive med 2 spsk sukker.

Hæld sukkermassen i en tynd stråle over æggehvidemassen samtidig med, at du pisker.

Pisk videre i 8 min. (Tålmodighed er her en dyd. Massen ændrer pludselig konsistens og bliver fastere og tungere at røre i.)

Fyld massen i en sprøjtepose (eller til nød en frysepose).

Sprøjt massen ud på de små marcipan-bunde.

Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i ca. 1 time.

Overtræk flødebollerne med smeltet, tempereret chokolade.

Pynt flødebollerne med knuste frysetørrede hindbær og revet lys chokolade.

Del dem med én, du vil gøre glad.

Det virker.

Flødeboller