Frække flødeboller
Flødebolleøvelse gør mester. Håber jeg. Jeg befinder mig stadig trygt og godt i begynderfasen. Og der har jeg tænkt mig at blive lidt endnu.
Lige nu øver jeg mig i at lave det perfekte skum. Skum, så jeg kan lave høje flødeboller. TÅRNhøje. Jo højere, desto bedre faktisk.
”Hvorfor?” tænker du måske. Fordi jeg til mine sidste flødeboller fik en herlig-kærlig ”Jeg synes, de er lidt flade”-mobbe-kommentar fra min søde veninde. Hun er i sandhed en flødebollehaj – og hun skal imponeres, skal hun!
Flødebollerne på billederne lavede jeg med hende i går. Det var drøn-hyggeligt, og jeg gør det snart igen. Hvis jeg får lov :)
Ingredienser
60 g vand
150 g sukker
80 g glukose
1 stang vanilje
100 g pasteuriserede æggehvider
2 spsk sukker
200 g marcipan
350 g mørk chokolade (gerne 80 %)
Lav små, runde marcipan-bunde med en småkageform eller et snapseglas.
Stil bundene på køl.
Kog vand, sukker, glukose og vanilje uden låg – indtil massen når en temperatur på 117 grader.
Pisk æggehviderne næsten stive med 2 spsk sukker.
Hæld sukkermassen i en tynd stråle over æggehvidemassen samtidig med, at du pisker.
Pisk videre i 8 min. (Tålmodighed er her en dyd. Massen ændrer pludselig konsistens og bliver fastere og tungere at røre i.)
Fyld massen i en sprøjtepose (eller til nød en frysepose).
Sprøjt massen ud på de små marcipan-bunde.
Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Overtræk flødebollerne med smeltet, tempereret chokolade.
Pynt flødebollerne med knuste frysetørrede hindbær og revet lys chokolade.
Del dem med én, du vil gøre glad.
Det virker.