En fredag med krymmel på

Brombær crumble cake

Om få timer sidder jeg med guld i armene. Alene tanken giver livlige sommerfugle i maven. Jeg glæder mig simpelthen så meget til at se min lille niece igen.

Min søster og mand skal til koncert, og jeg har været så heldig at få lov til at passe deres lille prinsesse imens.

At være moster er noget af det fineste og bedste, jeg har oplevet.

For at glæde de seje forældre tager jeg en hjemmetryllet brombær crumble cake med til dem. Håber den vækker begejstring i det lille hjem.

 

Ingredienser

Kagebund:

120 g smør

120 g sukker

2 æg

120 g mel

 

Fyld:

150 g brombær

 

Crumble:

40 g mel

40 g sukker

40 smør

30 g mandler

30 g revet marcipan

30 g hvid chokolade

 

Kagebund:

Pisk smør og sukker sammen til luftig masse.

Pisk æggene i ét ad gangen.

Vend melet i med en dejskraber.

Hæld dejen i en firkantet form (cirka 18 x 22 cm)  foret med bagepapir.

 

Fyld:

Fordel brombærerne oven på dejen.

 

Crumble:

Hæld mel og sukker i en skål.

Smuldr koldt smør i.

 

Hak den hvide chokolade, og fordel den på kagen.

Hak mandlerne, og fordel dem på kagen.

Riv marcipanen, og fordel den på kagen.

Spred til sidst crumblen ud over hele kagen.

Bag kagen i 55 min ved 180 grader.

Server den lun eller afkølet – evt. med lidt creme fraiche.

Brombær crumble cake