De perfekte pebernøddekager
I kan sagtens nå det.
De hjemmelavede julesmåkager.
Vaniljekransene, jødekagerne og klejnerne lader jeg min kære mormor om, men pebernødde(kage)rne elsker jeg at bage selv.
I går bagte, pyntede og spiste Sia Sky disse fine, små pebernøddehjerter.
Måske med en smuuuule hjælp fra verdens sødeste mormor.
Jeg betragtede mest og blev ramt af en lille lykke over at være sammen – sådan rigtig s a m m e n – med de to vigtigste damer i mit liv.
Pebernøddekagerne er smaddernemme at trylle frem, så skulle du ikke bare smutte i køkkenet med det vuns…?
Rigtig glædelig jul til dig og dine!
Må du få de sødeste og dejligste juledage!
Julekram Maja
♥ ♥ ♥
P.S. Sia gider ikke spise kagerne med glasur.
Jeg forstår det virkelig ikke.
Faktisk er glasuren ganske uundværlig, hvis du spørger mig.
Er du på Sias hold, kan du pynte kagerne med smeltet/tempereret mørk chokolade.
Dét er godkendt af den lille dame!
De perfekte pebernøddekager
ca. 15 hjerter
Ingredienser
Pebernøddekager:
- 100 g blødt smør
100 g sukker
1 spsk mørk sirup
1/2 æg
175 g hvedemel
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk hvid peber
1/2 tsk kardemomme
1 tsk natron
Pynt:
- 150 g flormelis
ca. 3 spsk vand
frysetørret kirsebærpulver
spiseligt sølvstøv
Fremgangsmåde
Pebernøddekager:
- Pisk smør, sukker og sirup let og luftigt i en skål.
Tilsæt æg.
Bland mel, krydderier og natron sammen i en skål, og sigt det i dejen.
Ælt dejen let sammen.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og stik hjerter (eller andre former) ud med kageudstikkere.
Bag kagerne i ca. 5 min ved 200 grader.
Lad dem køle helt af.
Pynt:
- Rør flormelis og vand til glasur, og smør det ud på kagerne.
Pynt med frysetørret kirsebærpulver og sølvstøv.