Cheesecake med citron, lakrids og hvid chokolade

cheesecake med hvid chokolade og citron

Hvid chokolade, citron og lakrids er en trio, jeg aldrig bliver træt af. Den søde-syrlige-salte-kombination optræder her i en vidunderlig cheesecake, som vi spiste i går for at fejre, at jeg rundede 200.000 følgere på Instagram. To-hundrede-tusinde! Puuuh altså. For at være helt ærlig kan vi altid finde gode grunde til at spise kage. I dag har vi f.eks. spist kage for at fejre søndag.

Da jeg havde lavet cheesecaken, hjalp verdens sødeste assistent Sia med at dufte til hvert eneste lille stedmoderblad, inden det blev placeret sirligt på kagen. En virkelig vigtig del af pynteprocessen, hvis nogen skulle være i tvivl…

Jeg håber, du har haft den dejligste søndag!

Kagekram, Maja

cheesecake med hvid chokolade og citron

Cheesecake med citron, lakrids og hvid chokolade

8-10 personer

Ingredienser

Lakridskiksebund:

  • 200 g havrekiks
    1 1/2 tsk rålakrids fra Johan Bülow
    75 g smør

Cheesecakefyld:

  • 3 blade husblas
    100 ml citronsaft (fra ca. 3 citroner)
    150 g Ivoire fra Valrhona eller anden hvid chokolade
    150 g flødeost
    100 g sukker
    150 ml piskefløde

Pynt:

  • ægte kandiseret viol
    frysetørret passionsfrugtstøv
    stedmoderblomster

Fremgangsmåde

Lakridskiksebund:

  • Kom kiks i en frysepose, og knus dem med en kagerulle.
    Bland kiksekrummer og rålakridspulver i en skål.
    Smelt smør, og rør det i kiksekrummerne.
    Placer en kagering (16 cm i diameter) på et skærebræt beklædt med bagepapir, og kom massen heri.
    Kom kiksemassen i bunden og op ad kanten – gerne lidt rustiskt – og tryk det godt sammen med fingrene.
    Kom bunden i fryseren, mens du laver fyldet.

Cheesecakefyld:

  • Udblød husblas i koldt vand.
    Varm citronsaft op i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
    Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft.
    Lad saften køle af til håndvarm.
    Pisk flødeost og sukker let og luftigt i en skål.
    Vend forsigtigt den håndvarme citronsaft i.
    Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og vend den forsigtigt i massen.
    Pisk fløden til let skum, og vend den i.
    Fordel massen oven på kiksebunden, og sæt kagen i fryseren i 2-3 timer, til kagen har sat sig og er godt kold.
    Skub/lirk forsigtigt kagen ud af kageringen. (Hvis den sidder for godt fast, kan du give ydersiden af ringen en hurtig tur med din brûlée-brænder. Så slipper den nemt.)
  • Stil kagen i køleskabet indtil servering.

Pynt (lige inden servering):

  • Blend kandiseret viol til lilla støv, og sigt det og passionsfrugtstøvet ud over kagen tilfældige steder.
    Afslut med stedmoderblomsterblade, og del med dine!

White chocolate lemon cheesecake

Serves 8-10

Ingredients

Liquorice base:

  • 200 g (oat) biscuits
    1 1/2 tsp raw liquorice powder by Johan Bülow
    75 g butter, melted

White chocolate lemon filling:

  • 3 sheets of gelatine
    100 g lemon juice (3 lemons)
    150 g white chocolate
    150 g cream cheese
    100 g sugar
    150 ml heavy cream

Decoration:

  • candied violets, blended to powder
    freezedried passion fruit powder
    edible flower petals

Instructions

Liquorice base:

  • With a rolling pin, crush the biscuits until fine crumbs form, and pour into a bowl.
    Add liquorice powder and butter, and stir until well combined.
    Press mixture into a cake ring (16 cm diameter) placed on a cutting board lined with parchment paper (both bottom and sides).
    Freeze to set.

White chocolate lemon filling:

  • Soak the gelatine in cold water.
    Pour lemon juice into a small saucepan, bring to a boil and remove from heat.
    Squeeze excess water from the sheets and stir in the lemon juice.
    Allow to cool.
    In a bowl, beat together cream cheese and sugar until light and fluffy.
    Fold in the lukewarm lemon juice.
    Melt chocolate in a bowl over a pan of simmering water (bain-marie) and fold in the cream cheese mixture.
    Pour the filling into the pan, smooth top with a rubber spatula.
    Freeze until firm and cold, about 2-3 hours.
    Carefully unmold the cake from the cake ring and put in refrigerator until serving.

Decoration:

  • Decorate cake with violet powder, passion fruit powder and edible flower petals just before serving.

Indlægget indeholder affiliatelinks!

cheesecake med hvid chokolade og citron