Min bedste chokolademousse
Jeg har en kæmpe-kæmpe kærlighed til tunge, intense, snaskede chokoladesager.
En heavy, halvbagt browniebasse er noget af det allerbedste, jeg ved.
Men en skefuld chokolademousse eller syv er ej heller at kimse ad.
Især ikke, hvis den kan prale af den reneste chokoladesmag og den fineste fløjlsbløde og luftige konsistens.
Dét kan denne. Min absolutte favoritchokolademousse.
I (søn)dagens anledning har moussen fået en gavmild sjat mandellikør og er kommet i selskab med store chokoladestykker og syrligsøde sommerbær.
Er du i humør til andet, skal du være så velkommen!
F.eks. kan Amarettoen erstattes af en sjat Bailey, lidt appelsinsaft, lidt hindbærsaft, et nip chili, eller en helt femte ingrediens. Mulighederne er mange, og moussen smager uforskammet godt uanset!
Pssssst: Da moussen er uden fløde, er chokoladen meget i fokus. Så brug en god én af slagsen. Det kan smages!
OPSKRIFT
Antal: 6-8 personer
Chokolademousse:
120 g Caraïbe eller Manjari fra Valrhona
3 past. æggehvider
1 spsk sukker
6 past. æggeblommer
70 g sukker
3 spsk Amaretto (mandellikør)
Pynt:
Mørk chokolade
Ribs
Hindbær
Rød skovsyre
Mørk chokolademousse:
Smelt chokolade i en skål over vandbad, og sæt den til side.
Pisk æggehvider og 1 spsk sukker stive i en anden skål, og sæt den til side.
Pisk æggeblommer og 70 g sukker let og luftigt i en tredje skål.
Kom Amaretto i æggesnapsen, og pisk godt.
Pisk den smeltede chokolade i.
Vend forsigtigt æggehviderne i.
Fordel moussen i små glas/skåle, og sæt dem i køleskabet et par timer eller natten over.
Pynt:
Pynt f.eks. med hindbær, ribs, hakket mørk chokolade og rød skovsyre.
Indlægget indeholder affiliatelinks.