Chokoladekarameller af den seje, salte slags
En eftermiddag med skønt og savnet søstersamvær, store smittende smil fra niecen, forfriskende gåtur i Vestrebros gader og to fem hjemmelavede karameller i maven får i sandhed humørbarometeret til at stige.
Jeg gør det meget-meget-snart igen, kan jeg mærke.
Opskriften på tilpas-hårde-uden-risiko-for-tandskade chokoladekarameller med et strejf af salt får du her:
Ingredienser (cirka 30 stk)
120 g sukker
½ dl glukose/lys sirup
1 dl fløde
1 spsk kakao
havsalt
Kom sukker, glukose, fløde og kakao i en gryde, og bring det i kog under omrøring.
Når massen begynder at koge, så stop med at røre, indtil massen når en temperatur på 130-135 grader. (Ønskes en blødere karamel, så 120-125 grader.)
Tag gryden af varmen, og rør et par gange, indtil massen begynder at tykne.
Hæld massen i en lille form beklædt med bagepapir.
Drys med havsalt.
Lad massen køle lidt af, og klip den i små passende stykker.
Sæt massen på køl et par timer. Gerne natten over. Hvis du kan…
Opbevar karamellerne i en lufttæt beholder – evt. pakket ind i små stykker madpapir.