Chokoladekarameller af den seje, salte slags

Chokoladekarameller

En eftermiddag med skønt og savnet søstersamvær, store smittende smil fra niecen, forfriskende gåtur i Vestrebros gader og to fem hjemmelavede karameller i maven får i sandhed humørbarometeret til at stige.

Jeg gør det meget-meget-snart igen, kan jeg mærke.

 

Opskriften på tilpas-hårde-uden-risiko-for-tandskade chokoladekarameller med et strejf af salt får du her:

 

Ingredienser (cirka 30 stk)

120 g sukker

½ dl glukose/lys sirup

1 dl fløde

1 spsk kakao

havsalt

 

Kom sukker, glukose, fløde og kakao i en gryde, og bring det i kog under omrøring.

Når massen begynder at koge, så stop med at røre, indtil massen når en temperatur på 130-135 grader. (Ønskes en blødere karamel, så 120-125 grader.)

Tag gryden af varmen, og rør et par gange, indtil massen begynder at tykne.

Hæld massen i en lille form beklædt med bagepapir.

Drys med havsalt.

Lad massen køle lidt af, og klip den i små passende stykker.

Sæt massen på køl et par timer. Gerne natten over. Hvis du kan…

Opbevar karamellerne i en lufttæt beholder – evt. pakket ind i små stykker madpapir.

Chokoladekarameller