Chokolade til morgenmad

Chokolade-müsli

Hvorfor ikke starte dagen med det, du allerbedst kan lide? Det gør jeg. Jeg spiser meget gerne en lille skål frugtsalat drysset med mørk chokolade til morgenmad. Det er forskelligt, hvilke frugter jeg anvender i frugtsalaten. Men vitaminbomberne kiwi og hindbær vil jeg meget nødigt undvære.

I morges havde jeg hverken kiwi eller hindbær i køleskabet, så jeg var nødt til at finde på noget andet. Det blev til hjemmelavet müsli drysset med chokoladestykker, tørrede goji- og tranebær, friske brombær – og en gang sojamælk. Også en ganske udmærket start på dagen :)

 

Ingredienser

3 dl grovvalsede havregryn

½ dl nødder

½ dl solsikkekerner

2 spsk sukker

en knivspids salt

6 spsk honning

½ dl chokolade

½ dl tørrede gojibær/tranebær

 

Bland havregryn, nødder, solsikkekerner, sukker og salt.

Smelt honning over svag varme.

Hæld den smeltede honning over havregrynsblandingen, og rør godt rundt.

Hæld blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i 20 min ved 150 grader.

Lad blandingen køle helt af.

Tilsæt chokolade og tørrede bær.

Server med friske bær og sojamælk.

Opbevar resten af müslien i en lufttæt beholder.