Små tærter med chokoladeganache og grillede figner
Bare lige for en sikkerheds skyld.
Hvis nu vi skulle få uventet vennebesøg.
Eller kæresten og jeg pludselig bliver ramt af en ustyrlig lækkersult.
Sandsynligheden er ret stor.
En halv times tryllerier i køkkenet – så er der fornem fredagsslik!
Må din weekend blive smaddersød og solbeskinnet!
Ingredienser (4 minitærter)
Mandelbunde:
100 g mandler
2 spsk smør
2 spsk sirup
½ tsk kanel
Chokoladeganache:
100 g Amedei Toscano Brown – eller anden god mælkechokolade
100 g piskefløde
Grillede figner:
Friske figner
Lidt sukker
Mandelbunde:
Blend mandler til mandelmel.
Smelt smør og sirup, og hæld det i en skål.
Tilsæt mandelmel og kanel, og rør rundt/ælt – til du har en sammenhængende dej.
Smør de små tærteforme med smør/olie, og fyld dejen deri.
Tryk dejen på plads med fingerspidserne.
Prik bundene med en gaffel, og bag dem ved 175 grader i cirka 12 min.
Chokoladeganache:
Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
Bring fløde i kog, og hæld den over chokoladen.
Rør rundt indtil chokoladen er smeltet – og ganachen er homogen.
Lad den køle lidt af.
Fyld den i mandelbundene, og sæt dem på køl et par timer.
Grillede figner:
Skær fignerne i både, og anbring dem på en bageplade beklædt med bagepapir – med snitfladen opad.
Drys lidt sukker på figenbådene, og grill dem i cirka 5 min.
Pynt chokoladetærterne med kanel og grillede figner. (Placer evt. fignen inden chokoladeganachen er helt stivnet – så den ‘smelter lidt ned’ i ganachen.)
Spis dem selv – eller del dem med dejlige venner!