Chokolade-pistaciekage
I går kom jeg til at bage en lille kage. Jeg fik sådan lyst. Den blev en variant af min appelsin-nøddekage. Uden appelsin og hasselnødder. Men med en stak saltede pistacienødder i stedet. Og stadig med mandler og masser af chokolade. Selvfølgelig.
Appelsin-nøddekagen har gjort mange hjerter glade. Må denne også gøre det.
Ingredienser:
40 g mandler
40 g saltede pistacienødder
100 g rørsukker
1 tsk bagepulver
1 stang vanilje
2 æg
¾ dl olivenolie
80 g mørk chokolade
Blend mandler og pistacienødder til groft ’mel’.
Bland nødder, rørsukker, bagepulver og vaniljekorn.
Pisk æggene i – et ad gangen.
Tilsæt olivenolie, og pisk til en ensartet dej.
Hak chokoladen groft, og vend det i.
Hæld dejen i en springform (cirka 18 cm i diameter) foret med bagepapir.
Dæk kagen med stanniol.
Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i cirka 20 min.
Fjern stanniolen og bag yderligere 10 min.
Hold øje til sidst: overfladen skal blive sprød og lækker, men ikke for mørk.
Lad kagen køle helt af.
Der er ingen grund til at have travlt. Kagen er lige så lækker dagen efter. Og på dag 2. Og dagen efter.
Hvis den holder så længe.