Chokolade-crème brûlée med hindbær

Chokolade-crème brûlée med hindbær

Man skal ikke være ude i mange sekunder, før man indser nødvendigheden i uldsokker, dyne og varm kakao.

Især ikke, når man (jeg) er kuldskær verdens største frossenpind.

Nu er jeg gået i hi for en stund og satser ikke på at forlade dyneland mere i dag.

Så skulle det lige være for at hente en god film og et par små chokolade-crème brûléer med hindbær, som jeg fremtryllede i går.

Hurra for søndag!

Chokolade-crème brûlée med hindbær

Tænd din ovn på 150 grader.

Fyld en bradepande halvt op med vand, og stil vandbadet ind ovnen.

Varm fløde, mælk, sukker og vaniljekorn i en gryde.

Hak den mørke chokolade, og hæld den i en lille skål.

Når væsken i gryden har nået en temperatur på 60 grader, så hæld den over chokoladen, og rør rundt.

Kom æggeblommerne i.

Hæld massen i fire små ramekin-skåle, og put fem hindbær i hver.

Placer skålene forsigtigt i det varme vandbad.

Bag dem i cirka 30 min – evt. mere. (Crème brûlée’rne skal virke faste, når de tages ud.)

Afkøl dem i køleskabet i minimum fire timer. Gerne til næste dag.

Drys de iskolde crème brûlée’er med et tyndt, jævnt lag sukker.

Karameliser sukkeret med en gasbrænder.

Servér og spis!

Chokolade-crème brûlée med hindbær