Brownie batter balls
Træet er pyntet og parat, gaverne sirligt pakket ind og anden sat i ovnen.
Men.. ingen jul uden chokolade!
Derfor har jeg lavet fyldte chokolader og brownie batter balls som supplement til ris à l’amanden.
Ligesom mine cookie dough-kugler er brownie-kuglerne et hit for dem, der ikke kan holde fingrene fra kagedejen.
Kunsten er her at trille dejen til kugler og overtrække dem, inden al dej er væk. Dét er svært.
Smadderglædelig jul, kære læsere. Må I alle få en vidunderlig dejlig og chokoladet jul!
Ingredienser (cirka 12 kugler)
60 g smør
60 g rørsukker
½ vaniljestang
1 knivspids salt
50 g hvedemel
10 g kakao
30 g mørk chokolade + 100 g mørk chokolade til overtræk
Frysetørret hindbær
Tag smørret ud af køleskabet, og lad det stå ved stuetemperatur et øjeblik.
Pisk det bløde smør, sukkeret og kornene fra den 1/2 vaniljestang til en cremet masse.
Kom mel, kakao og salt i, og pisk videre.
Hak de 30 g chokolade, og vend dem i.
Rul dejen til små kugler, og sæt dem på køl et par timer.
Overtræk cookie-kuglerne med smeltet (og tempereret) chokolade.
Pynt med frysetørret hindbær.