Blondie cupcakes med hindbær
I morgen byder jeg mine kære kollegaer på kagebuffet, da det er min sidste dag inden barsel.
Kagerne bliver chokoladesøde, lyserøde og med masser af glimmer. Alt sammen til ære for babypigen.
Disse blondie cupcakes vil bl.a. være at finde på buffetbordet.
De er proppet med hvid chokolade, tilsat citron og friske hindbær og pyntet med fin hindbærfrosting.
Kombinationen af hvid chokolade og hindbær er en kendt klassiker – og den bliver ikke mindre vidunderlig af at være i selskab med frøken citron.
Ha’ en topdejlig torsdag, søde læsere!
Antal: 6 cupcakes
Blondies:
100 g smør
100 g hvid chokolade
1 1/2 æg
75 g sukker
50 g mel
en knivspids salt
1 tsk citronskal
50 g hakket hvid chokolade
18 hindbær
Hindbærfrosting:
125 g flormelis
35 g smør
40 g hindbær
Blondies:
Smelt smør og hvid chokolade i en skål over vandbad.
Pisk æg, sukker, mel, salt og citronskal sammen.
Vend chokoladeblandingen i.
Hak chokoladen, og vend den i dejen.
Kom dejen i muffinsforme, og stik tre hindbær ned i hver kage.
Bag kagerne i cirka 25 min ved 175 grader. Stik i kagerne med en strikkepind el. lign. for at tjekke, om de er færdige.
Hindbærfrosting:
Bland flormelis og blødt smør i en skål.
Pisk blandingen med en elpisker ved lav hastighed.
Mos hindbærerne til puré, si kernerne fra og tilsæt hindbærsaften.
Pisk i et par minutter – til toppingen er let og luftig.
Hvis den er for tynd, tilsættes lidt flormelis. Hvis den er for tyk, tilsættes lidt mere hindbærsaft.
Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den på kagerne.