Blondie

Blondie med hindbær og marcipan

Jeg havde en optimistisk plan om at få tid til at lave syndige chokolade-cookies i dag. Men tiden stak af, så planen bliver udsat en dag eller to. Max. :)

I mellemtiden vil jeg dele en lille, fræk lækkerbisken med jer, som jeg bagte for en måneds tid siden: Blondie.

Navnet Blondie leder mine tanker hen på to meget rare ting: 1. min gamle nabos store, godmodige hund, som jeg elskede at lege med som lille. 2. en brownie med hvid chokolade.

Som billedet afslører, kom jeg til at tilføje lidt hindbær og marcipan til opskriften. Jeg havde lige fået friske hindbær fra min mors have, så jeg kunne simpelthen ikke dy mig. Men det gjorde bestemt ikke blondies’ene ringere :)

 

Ingredienser (til en lille portion)

100 g smør

100 g hvid chokolade

1 1/2 æg

75 g sukker

50 g mel

en knivspids salt

50 g hakket hvid chokolade

50 g marcipan

en håndfuld friske hindbær

 

Smelt smør og hvid chokolade over vandbad.

Pisk æg, sukker, mel og salt sammen.

Vend smør og chokolade i.

Hak chokoladen, og hæld den i dejen.

Riv marcipanen, og vend den i dejen.

Hæld dejen i en lille, kvadratisk kageform foret med bagepapir, og tryk forsigtigt hindbær ned i den.

Bag kagen midt i ovnen i 25-30 min ved 180 grader.