Nytårsdessert: Blåbærislagkage med lakrids og hvid chokolade
Lige en lille nytårsdessert mere, inden den står på kæreste-kvali-tid og Mads Langer-koncert.
Jeg ved ikke, om jeg glæder mig mest til koncert – eller til fingerflet og nakkenus uden babyafbrydelser, men én ting er stensikkert. Så snart jeg træder ud af døren, tripper jeg efter at få lillepigen i armene igen.
Heldigvis er hun i sikker favn hos farmor, og jeg ved, at de begge stornyder hinandens selskab.
Jeg har gemt et stort stykke blåbærislagkage til babysitteren. Jeg håber, at den vækker begejstring.
Under den fløjlsbløde blåbæris gemmer sig en skøn, sprød mandelbund med små stykker hvid chokolade og strejf af lakrids.
Pynt den med friske blåbær og bladsølv!
Ingredienser (cirka 8 personer)
Mandelbund:
2 æggehvider
100 g rørsukker
70 g mandler
70 g hvid chokolade
2 tsk rålakridspulver (fra Bülow)
Blåbæris:
230 g blåbær
100 ml minimælk
100 ml fløde
150 g rørsukker
lidt citronsaft
Pynt:
Friske blåbær
Bladsølv
Mandelbund:
Smut mandlerne, og blend dem til groft mel.
Hak chokoladen.
Pisk æggehvider og sukker til marengs, og vend mandelmel, hakket chokolade og lakridspulver i.
Hæld marengsen i en springform (18 cm i diameter), og bag bunden i 15-20 min ved 175 grader.
Lad den køle af, mens du laver blåbærisen.
Blåbæris:
Blend blåbær, fløde, mælk og sukker.
Smag til med lidt saft fra en frisk citron.
Kør massen på ismaskine.
Fordel isen ovenpå mandelbunden.
Sæt islagkagen i fryseren natten over.
Pynt med friske blåbær og bladsølv lige inden servering.