Blåbær-macarons med blåbær-is

Blåbærmacarons

Efter hele 24 dages afholdenhed faldt jeg i.

Jeg kunne ganske enkelt ikke modstå fristelsen.

Jeg fik øje på en lille maracon-laban på nettet, og få sekunder senere stod jeg i køkkenet med blåbær i gryden og mandelmel i skålen.

Faktisk var tanken at kombinere de små makronbunde med cremet blåbærparfait, og dermed lave små macaron-is.

Den tanke var slet ikke tosset.

Blåbærmacarons

Hvis du er vild med citron (og macarons), så hold øje med bloggen. Én af de nærmeste dage giver jeg et bud på en citron-macaron – efter ønske fra et par af mine søde læsere.

Jeg glæder mig allerede til at smugsmage.

 

Ingredienser

Makronbunde:

43 g mandler (eller mandelmel)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

10 g blåbær

frysetørrede blåbær

 

Blåbærparfait:

50 g pasteuriserede æggeblommer

55 g sukker

1/2 vaniljestang

250 g fløde

150 g blåbær

75 g sukker

citronsaft

hvid chokolade

 

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis og frysetørret blåbær ned til mandelmelet, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Giv de 10 g blåbær et hurtigt opkog med en smule vand.

Hæld nogle dråber af blåbærsaften i hviderne.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Blåbærparfait:

Kog blåbær og 75 g sukker til en fin kompot.

Lad kompotten køle af, og smag til med et par dråber citronsaft.

Pisk æggeblommer luftige med 55 g sukker og vaniljekorn.

Bland blåbærkompotten i æggemassen.

Pisk fløden let, og vend den i æggemassen.

Sæt parfaiten i fryseren.

 

Macaron-opbygning:

Hak den hvide chokolade.

Læg en lille skefuld blåbærparfait samt lidt hakket hvid chokolade mellem to makron-bunde.

Sæt macarons’ene i fryseren med det samme, og tag dem kun op få minutter før de skal nydes.