Bagte blommer med knas og karamelliseret hvid chokolade

Bagte blommer

Min søde svigerfamilie har en fuldstændig fantastisk frugthave med alverdens spiselige skatte.

For tiden bugner haven af syrlige æbler og smukke, smagfulde blommer, og jeg er som altid så heldig at have tilladelse til at høste løs.

I går forærede min svigermor mig 2,5 kg nyplukkede Victoria blommer, der lige nu gemmer sig i en stor skål på spisebordet… I køleskabet… Og i et ildfast fad med knas og karamelliseret hvid chokolade på toppen.

Får du (uventet) besøg, kan denne blommedessert absolut anbefales.

Den er ganske nem at lave. Den har den perfekte balance mellem det søde og det syrlige. Og så er den en fryd for øjet – takket være blommernes fine efterårsfarver.

Bagte blommer

Ingredienser
Antal: 4 personer

Bagte blommer:
8 blommer
korn fra 1/2 vaniljestang
3 spsk rørsukker
1/2 tsk citronskal (fra øko-citron)
30 g mandler
30 g hvid chokolade

Vaniljeyoghurt:
2 dl græsk yoghurt
2 spsk flormelis
saft og skal fra 1/2 øko-citron
korn fra 1/3 vaniljestang

Bagte blommer:
Halvér blommerne, og tag stenen ud.
Læg blommerne i et ovnfast fad med skærefladen opad.
Kom sukker og citronskal i en lille skål.
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og bland vaniljen med sukker og citronskal.
Drys sukkerblandingen over blommerne.
Hak mandler og chokolade groft, og drys det oven på blommerne.
Bag blommerne i 20-25 min ved 200 grader.
Lav vaniljeyoghurten imens.

Vaniljeyoghurt:
Bland alle ingredienser, og lad yoghurten stå og trække i 10 min, indtil blommerne er klar.
Servér de bagte blommer lune og med en skefuld vaniljeyoghurt.

Bagte blommer

(Blommekærester)