Chokolademousse med appelsin

Nogle dage skal der ikke så meget til at vælte én omkuld.

Man er skrøbelig og sart.

Og smilet er gemt (langt) væk.

Sådanne dage er der brug for perlepersoner og bjørnekram.

Der skal stryges over håret. Deles tanker. Og stilhed.

Det hjælper.

Mere end man tror.

Og så er der pludselig plads til en lille portion chokolademousse alligevel.

Heldigt.

Orange-chokolade-mousse

Orange-chokolade-mousse

Ingredienser

Karamelliserede kakaonips:

20 g kakaonips

10 g sukker

 

Chokolademousse:

125 g mørk chokolade med orangesmag

100 g pasteuriseret æggeblomme

75 g sukker

1 ¼  dl. pasteuriseret æggehvide

1 spsk sukker

 

Karamelliserede kakaonips:

Opvarm kakaonips og sukker på en pande ved høj varme.

Når sukkeret er smeltet, så hæld massen ud på et bagepapir og lad det køle helt af.

 

Chokolademousse:

Pisk æggehvider & sukker stive, og sæt dem til side.

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.

Pisk æggeblommer & sukker til en tyk æggesnaps.

Kom æggesnapsen op i den smeltede chokolade og pisk godt.

Tilføj en tredjedel af æggehviderne og pisk godt.

Vend forsigtigt chokolademassen med de resterende æggehvider.

Fordel chokolademoussen i glas, og pynt med appelsinfileter og karamelliserede kakaonips.