Glutenfrie isvafler
Min juli rimer på ferieforelskelse og familietid, bærlykke i lange baner, stille aftenstunder og morgener med magi, solkys i Kbh – og is!
Allerhelst laver og spiser jeg is hver eneste dag.
I øjeblikket står hjemmelavede ispinde og isvafler i toppen af lykkelisten.
Derfor vil jeg de næste dage byde på opskrifter, der spreder særlig sommerglæde herhjemme.
I dag får du opskriften på isvafler.
Mandelsøde, sprøde isvafler fulde af smag og fri for gluten.
De kræver et isvaffeljern – til gengæld får du så lækre isvafler, at du aldrig vil spise kedelige købeisvafler igen. (Og har lyst til at spise hele vaflen – også selv om der ikke er is i!)
Mit isvaffeljern er af mærket Severin og kan købes lige her.
Håber din juli bliver fuld af små lykkestunder!
Ingredienser
Antal: 6 vafler
65 g mandler
1 æg
1 æggehvide
2 spsk sukker
2 spsk smeltet smør
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk vanilje
1/4 tsk salt
50 g mørk chokolade
Usaltede pistacienødder, frysetørrede hindbær og rabarber, peanuts, kokos…
Smut mandlerne, og blend dem til mel.
Kom resten af ingredienserne ned i blenderen, og blend til homogen masse.
Kom dejen i et varmt isvaffeljern, og bag i ca. 1 min.
Form til kræmmerhus, og hold dem i den form til de er blevet sprøde.
Dyp kanten i smeltet, (tempereret) chokolade, og drys med farvefint krymmel.
Siden indeholder affiliatelinks.