Varm chokolade med julesmag
Der er vintervejr med sne og slud på vej.
Det betyder tid til store striktrøjer, lange uldsokker og masser af varm chokolade!
Har du lidt smeltet chokolade til overs, så lav en portion hjemmelavede choko-pinde, og gem dem i skabet til de kolde dage.
Så er du altid parat til at forkæle dig selv – eller dine gæster med lækker varm chokolade.
Du kan give choko-pindene dit helt personlige præg med forskellige former (hjerter/blomster/firkanter…) og forskellig smag (appelsinskal, kanel, mynteblade, chili…).
Jeg har lige lavet små søde orange-choko-pinde med kærlighedsbudskab:
Ingredienser (til 10 choko-pinde)
100 g chokolade
appelsinskal/kanel/mynteblade/chili/…
Smelt chokoladen over vandbad, og bland appelsinskal, kanel, mynteblade, chili eller noget helt femte i.
Fyld chokoladen i små chokoladeforme, og sæt dem på køl indtil brug.
Ingredienser (4 kopper)
10 hjemmelavede choko-pinde (se opskrift ovenover)
½ l letmælk
(evt. fløde og kanel)
Hæld mælken i en gryde, og varm den op til ca. 85 grader. (Tjek evt. med et sukkertermometer.)
Hæld den varme mælk i en kop, og rør rundt i koppen med én eller to choko-pinde (jeg stemmer for to!)
Pisk fløden let til skum, og server den varme chokolade med en skefuld flødeskum og et lille drys kanel.