Luksusromkugler

Romkugler luksus

Jeg har givet nemesiskagen et skvæt rom og tryllet den om til lækre luksusromkugler med pistacienødder som pynt.

Bag kameraet rullede jeg også én enkelt kugle i karamelliserede hasselnødder, én i frysetørrede hindbær og én i kokosflager.

Men de farvefine og smagfulde pistacier løb med sejren.

Overrask dine kære med romkuglekærlighed – og husk at udskifte rommen med romessens, hvis der er små slikmunde i familien.

Romkugler luksus

Ingredienser

50 g smør

100 g mørk chokolade

100 g sukker

2 æg

2 spsk god mørk rom – eller romessens

100 g mørk chokolade

Usaltede pistacienødder

 

Smelt smør og chokolade over vandbad.

Tag skålen af varmen og rør sukker i.

Pisk æggene i – ét ad gangen.

Hæld dejen i en rund form (22 cm) foret med bagepapir.

Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 min.

Lad kagen stå natten over.

Bræk kagen i små stykker og pisk kagestykker og rom sammen med en elpisker.

Form små kugler a ca. 40 g.

Smelt (og temperer) chokoladen i en skål over vandbad.

Dyp kuglerne i chokoladen og rul dem i hakkede pistacienødder.

Romkugler luksus