Macarons med passion

Macarons med passionsfrugt

Første gang jeg satte tænderne i en macaron, var jeg solgt. Sådan for alvor.

Og min kærlighed til de små søde himmerigsmundfulde bliver kun større og større.

Jeg har både smagt og bagt en masse macarons de sidste år – og jeg er endnu ikke stødt på en eneste, jeg ikke kunne lide.

Jeg elsker-elsker-elsker at eksperimentere med nye smage.

Mit sidste eksperiment var med frøken frysetørret passionsfrugt og hvid chokolade.

Et ret magisk match, synes jeg.

Macarons med passionsfrugt

Ingrendienser (12 små macarons)

Makronbunde:

43 g mandler (eller mandelmel)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

Et drys pulveriseret frysetørret passionsfrugt

 

Ganache med hvid chokolade og passionsfrugt:

40 ml fløde

80 g hvid chokolade

1-2 spsk pulveriseret frysetørret passionsfrugt

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis ned til mandelmelet, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Pynt dem med frysetørret passionsfrugtpulver.

Ganache med hvid chokolade og passionsfrugt:

Hak chokoladen fint, og hæld den i en lille skål.

Bring fløden i kog, og hæld den over den hakkede chokolade.

Vent et kort øjeblik, og rør så rundt i massen, indtil chokoladen er smeltet.

Tilsæt pulveriseret frysetørret passionsfrugt.

Lad ganachen køle af, og hæld det i en sprøjtepose.

Macarons med passionsfrugt

66 tanker om "Macarons med passion"

  1. Anja

    Hej Maja,

    Først og fremmest tak for nogle smukke billeder og sikre opskrifter. Jeg vil dog meget gerne vide hvor store dine mini macarons er i diameter. Synes det er svært at se på billederne hvor store de er :)

    Håber du kan hjælpe mig :)

    Glædelig jul herfra

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Anja

      Tak for din søde kommentar. Jeg har lavet mange forskellige størrelser. De mindste var nok godt 1 cm :)

      Rigtig godt nytår!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  2. Pernille

    Hej piger
    Læste lige at en på en anden side har bruge mørk chokolade i stedet og bare tilføjet de frysetørrede passionsfrugter til selve macarons dejen :)

    Har ikke selv prøvet skal jeg først på lørdag :)

    Svar
  3. Nicoline

    Dine macarons ser virkelig gode ud – passionsfrugt hitter altid i hjemmet. Tænkte dog på om man kunne lave ganachen med mørk chokolade i stedet for hvid? Er mest til mørk chokolade.

    Forresten en super fed blog – læser den dagligt for at få inspiration til det næste store bageprojekt :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Nicoline

      Jeg tror, at den mørke chokolade vil overdøve passionsfrugtsmagen. Alternativt skulle du lave en passionsfrugt curd?

      Tak for dine dejlige ord! Er glad for, at jeg kan inspirere!

      Ha’ en vidunderlig weekend!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  4. Olivia

    Elsker macarons og dine macarons opskrifter er bare så lækker! Jeg har bare et spørgsmål. Hvor køber du pulverfarven henne? :)

    Prøvede med frugtfarve og de blev helt svampede. :/ men smagte stadigvæk godt :D

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Olivia! Jeg har bl.a. købt pulverfarver hos Specialkøbmanden. Der har de et kæmpe udvalg – så det vil jeg bestemt anbefale :)

      Svar
  5. Karina

    Hejsa. Jeg er lige kommet hjem fra ferie i Nice hvor jeg for første gang smagte macarons. Det var fra LAC Chocolatier og de smagte HIMMELSK!! Jeg glæder mig til at afprøve dine opskrifter, for dine franske makroner ser ud til at minde om “den ægte franske vare” ;-) Jeg har dog en lille opfordring. Min yndlings macaron i Nice, var en citron-vanilie macaron. Den ene bund var af vanilie og den anden var af citron – samtidig var der ligeledes begge dele ganache indvendigt. Tør du tage udfordringen? – Det håber jeg :-)
    Mvh. Karina

    Svar
    1. Maja Forfatter

      De lyder også helt himmelske! Og jeg elsker udfordringer! Så når jeg får lidt mere tid i kalenderen, kan det sagtens være, at jeg vil tage udfordringen op. Kan du være lidt mere specifik med fyldet? Ganache plejer at indeholde chokolade, men det skriver du ikke noget om? Vil jo gerne prøve at overgå dem, du smagte ;)

      Svar
      1. Karina

        Det er et godt spørgsmål. Fyldet havde ikke en smag af chokolade så jeg ved ikke hvordan de lavede fyldet, måske var det slet ikke en ganache. Jeg kan bare huske at når jeg tog en bid og kiggede indeni, var der både noget gult og hvidt, altså ikke kun en slags fyld. Men selve bundene smagte også rigtig meget af henholdsvis citron og vanille. Kunne ikke finde noget på deres hjemmeside som hjalp mig :-(
        Håber du kan toppe dem på den ene eller den anden måde ;-) P.s. Tillykke med maven – nyd din graviditet, når du har født bliver der ikke tid til andet end baby for en periode :-) hehe
        Mvh Karina

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Ok. Jeg vil meget gerne komme med mit bud, men det bliver desværre ikke lige i nærmeste fremtid. Har lidt for travlt med chokoladebog og min tykke mave ;) Men jeg skriver det bag øret!

          Og tak for dit tillykke! Du kan tro, at jeg nyder min graviditet. Det er noget af det største, jeg har oplevet :)

          Søde sommerhilsner Maja

          Svar
  6. Bettina Hammer

    Hej alle
    Macarons kan være svære at bage. Til alle nybegyndere udi den svære kunst vil jeg anbefale en macaronsform.

    http://www.google.dk/imgres?imgurl=http://www.nehring.dk/1039-1985-large/macaron-form.jpg&imgrefurl=http://www.nehring.dk/bageartikler/1039-macaron-form.html&h=300&w=300&sz=11&tbnid=7kqFAMSGmi404M:&tbnh=112&tbnw=112&zoom=1&usg=__keeWPwZo2oL5QKCCfpUnuxnEy7o=&docid=rkJxPrSy7NSGGM&hl=da&sa=X&ei=GJR7UZbWGsjStAbW1YH4Aw&ved=0CDUQ9QEwAg&dur=32

    God fornøjelse.

    tak for enskøn side.

    Svar
  7. Nanna

    Mmm de lyder super lækre. Det må blive mit weekend projekt. Er det muligt at bruge friske passionsfrugter i ganachen og i makronbundene i stedet for frysetørret?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det lyder som et skønt weekend-projekt. Du kan sagtens putte friske passionsfrugt er i ganachen. Men i bundene går det ikke. HVis du ikke kan få fat i frysetørret, vil jeg hellere undlade…

      Rigtig god fornøjelse!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  8. Lene

    Drysser du pynt på macarons før eller efter bagning? Tak for skønnest blog :-) den er stærkt vanedannende

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det frysetørrede passionsfrugt-pulver ‘klistrer’ lidt, så jeg plejer at drysse det på bagefter. Det falder ikke af :) Håber de falder i din smag! Og tusind tak for dine søde ord!

      Svar
  9. Neel

    Kære Maja

    Jeg skal nok prøve at begrænse mit glædesudbrud, jeg jeg E L S K E R din blog! Her er nemme forklaring på alt, smukke billeder, inspiration, og svarene på de der 3-timer-på-google-spørgsmål som “hvordan bruger jeg det der frysetørrede solbærpulver jeg ikke kunne lade være med at købe i torvehallerne..?” Sådan her! Hurra!! Så i denne påskeferie skal jeg kaste mig ud i at lære macaron-bagningens kunst – jeg har et mislykket forsøg i bagagen, ingredienser til 4 dobbeltportioner (chokolade, karamel, solbær og citron) og lidt sommerfugle i maven… tak for en dejlig blog!

    KH Neel

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Neel

      Hvor er du sød! Tusind tak for din dejlige kommentar! Fedt, at du vil springe ud i macaron-eventyret. Jeg håber, at du får succes med det.

      Ha’ det smadderdejligt!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  10. Joo

    Gennemført lækker og inspirerende side du har her!
    Er det muligt at anvende puf-sukker i passions macarons?
    Og hvornår og hvordan hvis muligt?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Mange tak, Joo! Jeg tror godt, at du kan drysse lidt pufsukker oven på ganachen (lige inden du samler dem). De vil nok puffe lidt – men tror der vil være masser af eksplosion tilbage – til når du tager en bid! Give it a shot! Og skriv meget gerne, om det bliver en succes :)

      Ha’ en skøn weekend!

      Svar
  11. Malene

    Så har jeg forsøgt at lave disse enormt lækre kager. De smager som en drøm, men ser forfærdelige ud, altså mine. For det første har jeg lavet dem alt for flade, og så får de ikke de der små “fødder” eller hvad man kalder dem. og så blev de helt mørke ved 160 grader og jeg gav dem endda kun 10 min. Jeg håber øvelse gør mester :-) Det er i hvertfald ikke sidste gang jeg forsøger.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Sådan skal det lyde! Med et par ganges øvelse skal du nok få de fineste små macarons! Og ja, de smager jo himmelsk uanset udseende!

      Det lyder lidt mystisk, at de blev helt mørke efter kun 10 min. Huskede du at bruge normal ovnvarme – og ikke varmluft? :)

      Svar
  12. Simone

    Skal de være kølet helt af inden du putter pulveret på?? Jeg tænker på om at der er et trick til at få pulveret til at hænge fast?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, jeg drysser først pulveret på, når de er helt afkølede. Passionsfrugtpulveret ‘klister’ godt, så jeg plejer aldrig at have problemer med at få det til at hænge fast. God fornøjelse :)

      Svar
  13. Jeanette

    Jeg har i nat, når jeg var på arbejde, lavet kaffe, passionsfrugt og lakrids macarons til mine 15 beboere, jeg lavede en portion af hver og det var et stort hit, alle blev spist, så det har jeg fået besked/ ordre på at gøre igen.

    Svar
  14. Jeanette

    Jeg har lavet lakrids macarons for første gang mums mums dem kan jeg godt blive afhængig af, dejlige opskrifter.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Jeanette! Er helt enig! Jeg ‘lider’ også af en lille lakrids-macaron-afhængighed ;) (Det er min yndlings macaron!)

      Svar
  15. Julie Grieg Rüsz

    Jeg har netop været på udkig efter frysetørret passion, men fik at vide at Specialkøbmanden har trukket det tilbage, for der var noget i, der ikke må være i Danmark. ØV

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Krydderiet havde også trukket det tilbage pga. et usundt stof. Men de har fået det igen – nu godkendt! Så kig forbi Torvehallerne eller køb det online: http://www.krydderiet.com, hvis du stadig gerne vil have fingre i det :)

      Svar
  16. Ann Demant

    Jeg har ligeet spørgmål til passionsfrugtpulveret. Drysser du det på de tørrede macarons lige inden du kommer dem i ovnen eller lige når de kommer ud af ovnen?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg har købt det hos Krydderiet i Torvehallerne. Hvis du bor i København, så kig forbi. De sælger SÅ mange vidunderlige frysetørrede bær og frugter. Jeg bliver altid mega fristet, når jeg går derind! :)

      Svar
  17. Anne

    Jeg købte pulveriseret frysetørret passionsfrugt hos specialkøbmanden. Det kostede 40 kr for 30 g og det kan holdet et år.( bare til dem der ikke bor i nærheden af torvehallerne) :-)

    Svar
  18. Michelle

    De er simpelthen så fine!! ELSKER dine opskrifter! Hvordan pulveriserer du de frysetørrede frugter, det har jeg lidt problemer med?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg ELSKER din kommentar :) Tusind tak, Michelle. Det kan godt være lidt svært at pulverisere frysetørrede frugter, hvis de er begyndt at blive bløde (enten fordi de har fået fugt eller blot er for gamle.) Men hvis de er knastørre, er det ret nemt. Så kan du enten bruge en morter – eller ‘rive’ dem på en si. Disse frysetørrede passionsfrugter er faktisk købt i pulveriseret form (i Torvehallerne). Men alle andre plejer jeg selv at pulverisere :)

      Svar
  19. Stride

    Hej, hvor er de fine:)
    Jeg er lidt nybegynder ud i macarons, så lige et par spørgsmål. Hvor store laver du dine “dej”-klatter? Og er det alminelig ovn eller varmluft du bager dem ved? Og hvor lang tid i forvejen kan jeg lave dem? Et par dage?
    På forhånd tak:)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Stride. Jeg elsker små macarons – plejer at lave dem 2-3 cm i diameter. Bager dem ved alm. ovnvarme. Du kan sagtens bage dem et par dage i forvejen – også en uge. De holder sig ret lang tid i en lufttæt beholder :)
      Rigtig god fornøjelse! Håber du får succes med de små himmerigsmundfulde!

      Svar
  20. Jane

    Hold da op, hvor er de fine. Jeg blev ramt af solskin i hjertet, da jeg så dine små solskinsgule skønheder.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      :) Du er simpelthen så sød, Jane. Tusind tak. Du har lige givet mig et stort smil på læben :)

      Svar
  21. Rikke

    De ser fantastiske ud! Jeg kan forestille mig hvor lækkert de smager. Smukke billeder som altid :)
    Hvis du er til lakrids, så prøv Johan Bülows B lakrids med hvid chokolade og passion. De er så gode :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Rikke. Jeg er tosset med Bülows produkter. Har også nydt dem med hvid chokolade og passion. Men tak for fiffet alligevel :)

      Ha’ en vidunderlig weekend!

      Svar
  22. Maria Elise

    Maja STOP nu med at lave så perfekte opskrifter og flotte macarons :-D
    Dér ramte du lige den bedst mulig kombination – passionsfrugt OG hvid chokolade. Hej englesang!
    Vi må næsten holde en blog komsammen- så vi kan smage dine lækkerier. Hé hé. Rigtig god weekend.
    Mange smil, Maria

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, jeg undskylder mange gange ;) Men jeg kan simpelthen ikke lade være med at lave macarons. Jeg E L S K E R dem :)
      God idé med blog-komsammen. Det ville være smadderhyggeligt!
      Må du også få en vidunderlig weekend!
      Smil og chokoladehilsner Maja

      Svar
  23. Lena

    Uhm MUMS :)
    Jeg har for første gang lavet macarons efter inspiration af dig :) De blev helt perfekte, men syntes de var MEGET søde. Mon man kan skære ned i sukkeret/flormelisen?
    Hvor får du fat I alle dine frysetørrede bær og frugter henne?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det glæder mig meget at høre. Hvis du ændrer for meget i forholdene, får du ikke så flotte macarons (med glat overflade og små fødder). Men du kan til gengæld tilsætte et syrligt element i bundene – som citronskal, frysetørret hindbær el. lign. Det giver de meget søde bunde lidt kant.

      Jeg køber mine frysetørrede frugter og bær i ‘Krydderiet’ i Torvehallerne :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Dávadóttir. Du kan købe frysetørret passionsfrugt (og en masse andre lækre frysetørrede frugter) i ‘Krydderiet’ i Torvehallerne :)

      Svar
  24. Mette

    Hvor er det bare en super flot farve de har! Rigtig sommerlig :-)
    Når du nu skal købe frysetørrede frugter til dine macarons, køber du det så på nettet og hvis ja, så hvor? Jeg synes det kan være lidt svært at finde i almindelige supermarkeder nemlig…

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Helt enig. Gul som solen :) Jeg køber altid frysetørrede frugter i Torvehallerne. Du kan også købe dem i Specialkøbmandens netbutik, men der har de ikke så stort et udvalg. Hvis du kommer forbi København på et tidspunkt, vil jeg klart anbefale dig at tage et smut forbi den lille skønne biks ‘Krydderiet’ i Torvehallerne :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg kan heller ikke leve uden nu ;) Du kan købe den (og en masse andre lækre frysetørrede frugter) i ‘Krydderiet’ i Torvehallerne :)

      Svar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>