Påskemacarons

Påskeæg macarons

Far og baby sover, og jeg stornyder stilheden, solstrejf ved vinduet, hjemmelavet solbærsaft og små pastelfarvede påskeæg.

Eller… slet lige ‘stilheden’ igen. Jeg sidder faktisk og håber og ønsker, at de vågner igen. Helst nu. (Er det ondt og ledt at larme?)

Påskeæggene poppede op i mit hoved i går aftes klokken alt for sent. To timer senere var bordet pyntet med tre plader påskemacarons i pastelfine farver.

Fyld æggene med dit favoritfyld. Mine blå byder på lakrids, de gule passionsfrugt og de røde rabarber.

Må Påsken forkæle dig med masser af søde stunder og sager!

Påskeæg macarons

Ingredienser (10-12 æg)

INGREDIENSER

Antal: 10-12 æg

Bunde:
43 g mandler (eller mandelmel)
75 g flormelis
40 g æggehvide
25 g sukker
spiseligt pulverfarve (rød, gul el. blå)
lidt rom
lidt kakaopulver
tandbørste/pensel

Bunde:
Smut mandler, og blend dem til fint mandelmel.
Kom flormelis og pulverfarve ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen.
Kom æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelblandingen i hviderne ved at presse dejen mod siderne af skålen med en dejskraber.
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl (1/2 cm i dia.), og sprøjt små æggeformede bunde ud på en bageplade beklædt med bagepapir. (Tegn evt. æg på bagepapiret inden, hvis du har svært ved at få bundene til at ligne æg.)
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min, og lad dem køle helt af.
Bland kakaopulver og rom i en lille skål, dyp tandbørsten/penslen deri og pynt æggene ved at sprøjte/stænke med tandbørsten/penslen.
Fyld dit favoritfyld mellem bundene.