Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade

Nøddekage med appelsin og kanel

Gid man kunne sende duft ud af computer-skærme eller copy paste kager, så I alle kunne få et eksemplar. Jeg gad så godt dele denne kageoplevelse med jer.

Kagen er kåret som yndlingskagen af min mor og er eftertragtet blandt mange venner og veninder.

Det er en ægte efterårskage – med fine efterårsfarver og en skøn smag af kanel, appelsin og nødder.

Når du først er begyndt, er det smaddersvært at stoppe igen.

Heldigvis gør det ingenting. Kagen er propfuld af sunde ingredienser og fattig på usunde. (Olivenolie frem for smør, mandelmel frem for hvedemel og masser af mørk chokolade!)

Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade

Bag den som en særlig søndagskage – eller gør den til et hverdagshit. Begge dele duer!

Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade

Ingredienser (cirka 6 personer)

75 g mandler

100 g rørsukker

1 tsk bagepulver

1 økologisk appelsin

1 stang vanilje

1-2 tsk kanel

2 æg

¾ dl olivenolie

30 g hasselnødder

50 g mørk chokolade

 

Blend mandlerne til groft mandelmel.

Riv skallen af appelsinen.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Bland mandelmel, rørsukker, bagepulver, appelsinskal, vaniljekorn og kanel i en skål.

Pisk æggene i – et ad gangen.

Tilsæt olivenolie, og pisk til en ensartet dej.

Hak chokoladen groft, og vend chokostykker og hasselnødder i.

Hæld dejen i to små springforme (cirka 12 cm i diameter) eller i en større springform (cirka 18 cm i diameter) foret med bagepapir.

Dæk formene med stanniol.

Bag kagerne i midten af ovnen ved 200 grader i cirka 20 min.

Fjern stanniolen og bag yderligere 10 min.

Spis kagerne med dine kære – med god samvittighed.

Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade