Lakridskage med hvid chokolade og citron

Sort lakridskage

En lørdag med snegletempo, stilhed, familienærvær og favoritkagen er temmelig vidunderligt – og virkelig tiltrængt.

Jeg stornyder hvert et sekund og satser på en søndag med cirka samme lykkeingredienser.

Kagen har en lækker konfektagtig konsistens og overrasker alle, jeg serverer den for. Også dem, der først siger nej tak, fordi de enten ikke er til hvid chokolade eller til lakrids.

Lakridsen kommer snigende i eftersmagen, og citronen giver den ellers søde kage et syrligt strejf.

Servér den med eller uden glasur. Begge bringer lykke!

Sort lakridskage

Ingredienser

Antal: 6-8 personer

Kage:
100 g smør
170 g Ivoire fra Valrhona eller anden hvid chokolade
100 g sukker
2 æg
1 spsk Bülow rålakridspulver
1 tsk citronskal fra øko-citron
100 g mandelmel

Glasur:
Ca. 100 g flormelis
Et par skefulde vand
1/2 tsk Bülow rålakridspulver
1 knivspids naturlig sort pulverfarve eller anden sort pulverfarve

Pynt:
Røde, frysetørrede bær
Evt. Bülow rålakridspulver

Kage:
Smelt smør og 100 g hvid chokolade i en skål over vandbad.
Pisk sukker, æg, lakridspulver og citronskal sammen i en anden skål, og rør chokoladeblandingen i.
Vend mandelmelet i.
Hak chokoladen groft, og vend den i.
Bag kagen i ca. 30 min ved 175 grader.
Sæt kagen i køleskabet natten over, så den sætter sig.

Glasur:
Rør alle ingredienser sammen til glasur, og fordel den i et tyndt lag oven på kagen.
Pynt med frysetørrede bær og evt. mere lakridspulver.

Sort lakridskageIndlægget indeholder affiliatelinks.