Julekugler – med choko-overraskelse

Julekugler nøddecookies

Indrømmelse: Efter mit kanel-macaron-eksperiment i torsdags har jeg udviklet en lille afhængighed af et dagligt dosis kanel.

Jeg havde faktisk fuldstændig fortrængt, hvor fantastisk et krydderi kanel er – efter 10 kanelfri måneder.

Men nu tager jeg revanche!

I skrivende stund sidder jeg og drikker varm chokolade med kanel og spiser kanel-kugler.

Hvis I er trætte af kanel-opskrifter, så beklager jeg – og beder om overbærenhed.

Jeg lover, at næste indlæg bliver kanelfri.

I hvert fald på bloggen. (Måske meget muligt kommer jeg til at give lækkerierne et drys, når jeg har fotograferet færdig.)

Julekugler nøddecookies

Ingredienser (20 stk.)

1 æg

75 g rørsukker

225 g hasselnødder

2 tsk stødt kanel

1 tsk frisk ingefær

1 tsk citronskal (fra øko-citron)

100 g Amedei Toscano Brown eller anden mælkechokolade af god kvalitet

 

Rist hasselnødderne i ovnen i 5-10 min ved 200 grader.

Rul hasselnødderne i et viskestykke for at få skallerne af, og blend dem.

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.

Tilsæt nødder, kanel, revet ingefær og citronskal, og rør rundt.

Form små runde kugler på størrelse med valnødder.

Placér et stykke mælkechokolade i midten af hver kugle.

Bag nøddekuglerne midt i ovnen ved 160 grader i 15-20 minutter (til de er gyldne).

Nyd duften og smagen af jul.