Hjerteglad

Gateau marcel

Hjerternes tid sniger sig langsomt ind. Men stod det til mig, var det hjertetid året rundt. Jeg er vild med hjerter og – endnu mere – dét, hjertet er symbol på.

Også på mine kager sender jeg små kærlighedsbudskaber. Det virker.

Gateau marcel

 

Ingredienser (til seks små kager)

130 g mørk chokolade

130 g smør

130 g sukker

25 g pasteuriserede æggeblommer

205 g pasteuriserede æggehvider

 

Smelt chokolade og smør over vandbad.

Pisk 85 g sukker og æggeblommer sammen til en lys og luftig masse.

Bland chokolade og æggemasse.

Hæld æggehviderne og resten af sukkeret (45 g) i en skål, og pisk dem stive.

Fordel halvdelen af ‘moussen’ i seks små (gourmet) dessertringe.

Bag dem i cirka 15 min ved 180 grader.

Afkøl bundene helt.

Fordel resten af moussen oven på bundene.

Sæt dem i fryseren natten over.

Tag dem ud et kvarter før, at de skal spises.

Drys dem med lidt kakaopulver, og spis dem, som de er, med lidt vaniljeis eller med frisk frugt.

Mmmmm.

Gateau marcel