Gateau Marcel med praliné og macarons

Gateau Marcel med praliné og macarons

Min søndag rimer på sødt svigerfamilieselskab og chokoladelækkerheder. Mere præcist et styks Gateau Marcel pyntet med macarons + små macaronslikkepinde.

Mellem den fudgy chokoladebund og den fløjlsbløde chokolademousse har jeg gemt knasende mandelpraliné. Og oven på er placeret små pralinémacarons med mælkechokoladeganache.

Måske kommer kagen til at stå på kagebordet til barnedåben sammen med skykagen og saltkaramelkagen. Jeg tror det.

Gateau Marcel med praliné og macarons

Ingredienser (cirka 10 personer)

150 g mørk chokolade

150 g smør

150 g sukker

100 g pasteuriseret æggeblommer

120 g pasteuriseret æggehvider

50 g mandler (gerne uden skal)

50 g sukker

 

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.

Pisk æggeblommer og 100 g sukker luftigt i en anden skål.

Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen.

Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, og bland 50 g sukker i undervejs.

Vend marengsen i chokoladeblandingen.

Fordel halvdelen af moussen i en springform (18 cm i diameter).

Bag den ved 175 grader i cirka 25 min, og kom derefter i køleskabet.

Mens kagen bager, laves pralinéen:

Smelt 50 g sukker til karamel på en lille pande.

Bland mandler i karamellen, og hæld straks massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir.

Lad det køle helt af, og hak det groft.

Kom pralinéen oven på den afkølede bund, og fordel resten af moussen oven på bunden.

Stil den færdige kage tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig natten over.

Løsn kagen fra kanten og bunden med en kniv.

Giv den et fint drys kakao, og pynt den med macarons.

Gateau Marcel med praliné og macarons

Gateau Marcel med praliné og macarons