Gateau Marcel

Gateau Marcel - chokolademoussekage

Den store kærlighedsdag nærmer sig, og der er bryllupsplanlægning på menuen.

Bryllupskagen er lige nu til diskussion.

Jeg stemmer for Strangas – min kæreste (og kontoen!) for forskellige hjemmetryllede kager.

Bryllupskage til 200 mennsker? Hmpff. Piece of cake. Eller.

Under alle omstændigheder skal der eksperimenteres amok!

I går bagte jeg den fantastiske franske moussekage, Gateau Marcel, og kombinerede den med passionsfrugt, havtorn og andre syrlige elementer.

Ren kagelykke.

Der er ret stor sandsynlighed for, at den skal på bryllupsbordet i en twistet version.

Du skal nok få både opskrift og billede, hvis det sker.

Gateau Marcel - chokolademoussekage

Her er opskriften på den traditionelle Gateau Marcel.

Proppet med yndlingschokoladen Caraïbe 66 % fra Valrhona.

Håber din weekend bliver vidunderlig og (kage)sød!

 

Ingredienser (omkring 10 personer)

150 g Caraïbe mørk chokolade

150 g smør

150 g sukker

100 g pasteuriseret æggeblommer

120 g pasteuriseret æggehvider

Gateau Marcel - chokolademoussekage

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.

Pisk æggeblommer og 2/3 af sukkeret luftigt i en anden skål.

Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen.

Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, og bland resten af sukkeret (1/3) undervejs.

Vend de piskede hvider i chokoladeblandingen.

Smør en springform (18 cm i diameter), og fordel halvdelen af moussen i formen.

Bag den ved 175 grader i cirka 25 min.

Stil resten af moussen på køl imens.

Lad den bagte bund køle af, og fordel resten af moussen oven på bunden.

Stil den færdige kage tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig natten over.

Løsn kagen fra kanten og bunden med en kniv.

Pynt den med chokoladespåner og bladguld.

Gateau Marcel - chokolademoussekage

Indlægget indeholder affiliatelinks.