Frække karameller
Tilbage i det københavnske efter en weekend på solskinsøen. Afstresset, glad og opladet med kærlighed.
Min mor og jeg har storhygget i køkkenet og lavet de allerførste julelækkerier. Det blev til: chokoladekarameller, karameller med havsalt og små hasselnøddekager. Lav dem, og du får stensikkert julefornemmelser i maven.
Jeg glæder mig simpelthen så meget til jul. Ekstra-ekstra meget i år. Mest fordi jeg er så heldig at skulle tilbringe juledagene med den lille pige, der får mig til at svæve allermest. Min niece.
Opskriften på chokoladekarameller får du her. De andre opskrifter følger de næste dage.
Ingredienser
200 g kondenseret mælk
50 g smør
1 spsk sirup
120 g rørsukker
50 g chokolade
Smelt kondenseret mælk, smør, sirup og sukker over svag varme.
Rør rundt i karamelmassen, indtil sukkeret er opløst.
Skru op til middelvarme, og kog massen, til den når en temperatur på 125 grader (cirka 10 min).
Tag gryden af varmen.
Smelt chokoladen over vandbad, og rør den i massen.
Hæld massen i en firkantet form foret med bagepapir, og sæt den i køleskabet natten over.
Skær karamelmassen ud i små firkanter.
Et voilà: bløde, chewy chokoladekarameller!