Frække karameller

Chokoladekarameller

Tilbage i det københavnske efter en weekend på solskinsøen. Afstresset, glad og opladet med kærlighed.

Min mor og jeg har storhygget i køkkenet og lavet de allerførste julelækkerier. Det blev til: chokoladekarameller, karameller med havsalt og små hasselnøddekager. Lav dem, og du får stensikkert julefornemmelser i maven.

Jeg glæder mig simpelthen så meget til jul. Ekstra-ekstra meget i år. Mest fordi jeg er så heldig at skulle tilbringe juledagene med den lille pige, der får mig til at svæve allermest. Min niece.

Opskriften på chokoladekarameller får du her. De andre opskrifter følger de næste dage.

 

Ingredienser

200 g kondenseret mælk

50 g smør

1 spsk sirup

120 g rørsukker

50 g chokolade

 

Smelt kondenseret mælk, smør, sirup og sukker over svag varme.

Rør rundt i karamelmassen, indtil sukkeret er opløst.

Skru op til middelvarme, og kog massen, til den når en temperatur på 125 grader (cirka 10 min).

Tag gryden af varmen.

Smelt chokoladen over vandbad, og rør den i massen.

Hæld massen i en firkantet form foret med bagepapir, og sæt den i køleskabet natten over.

Skær karamelmassen ud i små firkanter.

Et voilà: bløde, chewy chokoladekarameller!

Bid af karamel