Chokoladetærte med friske figner
Barsel er lig med bagetid. I hvert fald indtil baby dukker op.
I dag har jeg bagt en lille efterårstærte med sprød mandelsød bund, intens chokoladesmag og farvefine friske figner.
Fignerne kan serveres friske eller grillede. Begge dele smager skønt.
Er du ikke figenfan, så pynt med smukke sensommerbær eller små æblestykker i stedet.
Ingredienser (cirka 6 personer)
Mandelbund:
125 g mandler
30 g smør
30 g sirup (eller honning)
knivspids salt
Chokoladeganache:
75 g mørk kvalichokolade
75 ml fløde
Grillede figner:
4 friske figner
Lidt sukker
Tærteform (17 cm i diameter)
Mandelbund:
Blend mandler til mandelmel, og kom det i en skål.
Smelt smør og sirup i en gryde, og hæld det ned til mandelmelet.
Tilsæt salt, og rør rundt – til du har en sammenhængende dej.
Smør formen med lidt smør, og kom dejen deri.
Tryk dejen på plads med fingerspidserne.
Prik bunden med en gaffel, og bag den ved 175 grader i cirka 12 min.
Stil den på køl, mens du laver ganachen.
Chokoladeganache:
Hak chokoladen groft, og kom den i en skål.
Bring fløde i kog, og hæld den over chokoladen.
Rør rundt indtil chokoladen er smeltet – og ganachen er homogen.
Fyld den i mandelbunden, og sæt tærten på køl et par timer.
Grillede figner:
Skær fignerne i små både, og anbring dem på en bageplade beklædt med bagepapir – med snitfladen opad.
Drys lidt sukker på figenbådene, og grill dem i cirka 5 min.
Pynt chokoladetærterne med fignerne, og servér.