Cookiekage med karamelganache
Kæft I er seje! Og fulde af fantastiske idéer!
Tusind TAK fordi I ville lege med.
Det er sjovt og smadderinspirerende at høre, hvad I går og drømmer om – og savler over.
Og også ret så umuligt at udvælge den bedste idé.
Mango-lakrids, myntekaramel, marengstærte, maltdessert og mange flere står nu på min to-do, og jeg glæder mig allerede afsindigt meget til at opfylde nogle af jeres drømme.
Opskriften i dag er til ære for Sara, der ønsker en opskrift med cookie(dough) og chokolade.
Jeg er selv kæmpe-kæmpe cookiefan, men synes sjældent, at der er nok chokolade i de cookies, jeg får serveret.
Dét er der i denne her fætter.
Eller rettere sagt oven på.
En stor, sprød, saltet cookie med gavmilde mængder af fløjlsblød, sød Dulcey-ganache.
Cookiekagen kalder vi den. Og vi er vilde med den!
Faktisk så vilde, at vi allerede har spist tre.
På to dage…
OPSKRIFT
10 personer
Cookiebund:
75 g blødt smør
150 g brun farin
1 æg
100 g hvedemel
50 g finvalsede havregryn
1/2 tsk salt
50 g Dulcey fra Valrhona
50 g saltede peanuts
Dulcey-ganache:
200 g Dulcey fra Valrhona
100 ml piskefløde
15 g glukosesirup
1/3 tsk salt
Pynt:
Dulcey-drizzle
Spiseligt guldstøv
Cookiebund:
Kom smør og brun farin i en skål, og pisk det lyst og luftigt.
Pisk æg i.
Rør mel, havregryn og salt i.
Hak chokolade og peanuts groft, og vend dem i.
Fordel dejen i en tærteform med løs bund (22 cm i diameter).
Bag cookiebunden i 10-12 min ved 200 grader.
Lad den køle helt af.
Dulcey-ganache:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring fløde og glukosesirup forsigtigt i kog, og hæld det over chokoladen.
Rør energisk i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
Smag til med salt.
Fordel ganachen oven på cookiebunden, og sæt kagen på i køleskabet i mindst fire timer eller natten over.
Pynt:
Pynt kagen med chokoladedrizzle og spiseligt guldstøv.
Nyd!
Indlægget indeholder affiliatelinks.