Chocolat

Efter flere opfordringer tager jeg nu springet og laver min egen lille chokoladeblog ’chocolat’.

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker chokolade. Jeg er vild med det lille, mundvandsfremkaldende vidundermiddel og finder stor nydelse i såvel cremet 40 % mælkechokolade som bitter 90 % chokolade.

Min store forkærlighed til chokolade kommer i høj grad også andre til gavn. Jeg elsker at forkæle kæreste, familie, venner, veninder, kollegaer (og fremmede) med hjemmetryllede chokoladekreationer – og jeg lægger hjerte og sjæl i alt, jeg laver. (Hermed ikke sagt, at alt er lige vellykket.)

Jeg vil her på bloggen dele opskrifter på kager, desserter, konfekt, is, drikke og andre fornøjeligheder. Mit eneste kriterium er, at opskriften indeholder chokolade i en eller anden afskygning.

Den første opskrift, jeg vil dele her på bloggen, er mine yndlings brownies. Jeg har bagt disse brownies hundredvis af gange, og de vækker stor begejstring blandt chokoladeelskere. Browniekagen skal bages dagen i forvejen og virke lidt ubagt. Efter en dag på køl har du lækre, svampede brownies med en intens smag af chokolade.

Brownie

 

Ingredienser

90 g smør

90 g mørk chokolade

1 1/2 æg

1 ¾ dl sukker

¾ dl mel

¾ dl kakao

en knivspids salt

50 g mørk chokolade (hakket)

 

Smelt smør og mørk chokolade over vandbad.

Pisk sukker og æg let og luftigt.

Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen.

Sigt mel, kakao og salt i.

Hak de 50 g mørk chokolade groft, og tilsæt det.

Hæld dejen i en form (cirka 18 x 22 cm) foret med bagepapir.

Bag kagen i cirka 35 min ved 180 grader.

Lad den køle af natten over.

Servér f.eks. dine brownies med hjemmelavet vaniljeis og friske bær. Eller pynt dem med chokoladeganache og frysetørrede hindbær (som på billedet).