Sund nøddekage

Nøddekage

I går var der akut behov for kage.

En appelsin-nøddekage blev løsningen.

Jeg har vist opskriften én gang før.

Men vistnok aldrig rost den (nok).

Den er fyldt med sunde nødder.

Indeholder hverken mel eller smør.

Har et strejf af vanilje og appelsin.

Og så er den saftig og sprød på én og samme tid.

Den ser måske ikke ud af noget særligt.

Men det er den.

Sku aldrig hunden på hårene.

 

Ingredienser

75 g mandler

100 g rørsukker

1 tsk bagepulver

1 økologisk appelsin

1 stang vanilje

2 æg

¾ dl olivenolie

30 g hasselnødder

50 g mørk chokolade

 

Blend mandlerne til grov mandelmel.

Riv skallen af appelsinen.

Bland mandelmel, rørsukker, bagepulver, appelsinskal og vaniljekorn.

Pisk æggene i – et ad gangen.

Tilsæt olivenolie, og pisk til en ensartet dej.

Hæld dejen i en springform (cirka 18 cm i diameter) foret med bagepapir.

Hak chokoladen groft.

Drys hakket chokolade og hasselnødder ud over kagen, og tryk dem lidt ned i dejen.

Dæk kagen med stanniol.

Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i cirka 20 min.

Fjern stanniolen og bag yderligere 10 min.

Afkøl kagen.

Spis den med dine kære – med god samvittighed.