Macarons med blodappelsin
Appelsinsæsonen er skudt i gang, og jeg mæsker mig i de saftige citrusskønheder – både de knaldorange og blodrøde af slagsen.
Allerhelst skærer jeg dem i tynde skiver og nyder dem iskolde som her:
Men jeg bruger dem også meget gerne som smagsgivere og/eller smuk pynt i mine chokoladekreationer.
I tirsdags tryllede jeg dem til macarons – og dét var populært.
Der gik ikke mange sekunder, før fadet var tomt.
Har du nogle fristende appelsinfif, så fyr endelig løs i kommentarfeltet nedenunder.
Ingredienser (12 små macarons)
Bunde:
43 g mandler (eller mandelmel)
75 g flormelis
40 g æggehvide
25 g sukker
rød pulverfarve
evt. rød frugtfarve
Blodappelsinganache:
60 g mørk chokolade
20 g smør
1/2 tsk skal fra øko-blodappelsin
Bunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld flormelis og rød pulverfarve ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen.
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.
Lad bundene køle helt af, og pensl dem med lidt rød frugtfarve (hvis du synes.)
Ganache:
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad.
Rør rundt indimellem.
Tag skålen af, og lad det køle af, så massen tykner.
Smag til med appelsinskal.
Fyld det mellem bundene.