Lakridskage med hvid chokolade
Jeg lavede også en anden udgave af konfektkagen.
Bare for en sikkerheds skyld.
Jeg skiftede citronskal og blåbær ud med Bülow lakrids – både pulver og sirup.
Det var slet ikke dumt.
Siruppen giver kagen en karamelliseret konsistens, der virkelig ikke er til at stå for.
Hvis du ikke er særlig stor lakridsfan, så lad dig ikke skræmme. Kagen får – takket være den søde hvide chokolade – kun et fint strejf af lakrids.
Prøv den. Er ret sikker på, at du ikke vil fortryde.
Ingredienser
100 g smør
175 g hvid chokolade
100 g sukker
2 æg
70 g mandelmel
1 spsk rålakridspulver (fra Bülow)
cirka 2 spsk lakridssirup (fra Bülow)
Smelt smør og 100 g hvid chokolade over vandbad.
Tag skålen af og lad blandingen køle lidt af.
Pisk sukker, æg og lakridspulver let og luftigt.
Rør chokoladeblandingen i.
Vend mandelmelet i.
Hak den resterende chokolade (75 g) groft, og kom den i.
Hæld dejen i en form (cirka 18 x 22) beklædt med bagepapir.
Kom lakridssiruppen i dejen (ved at hælde den i en tynd stråle ud over hele kagen.)
Bag kagen i cirka 40 min ved 175 grader.
Sæt den i køleskabet natten over.
Skær den i små bidder og servér!