Karamelliseret brownie

Karamelliseret brownie

For et par dage siden sad jeg og kiggede på opskrifter på kager indeholdende kondenseret mælk. Mange danskere har endnu ikke fået øjnene op for, hvilke underværker den lille dåse mælk kan gøre. Men det har amerikanerne så sandelig. På de amerikanske opskriftsportaler vrimler det med kager og desserter, der indeholder den lille tryllemælk.

Jeg faldt over en række meget fristende opskrifter på karamelliserede brownies og fik en akut lyst til at afprøve dem alle. Da jeg ikke kunne beslutte mig for hvilken, endte jeg med krydse nogle af opskrifterne. Det kom der denne lille, lækre sag ud af.

 

Ingredienser

90 g smør

90 g mørk chokolade

1 1/2 æg

1 ¾ dl sukker

¾ dl mel

¾ dl kakao

en knivspids salt

200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)

75-100 g lys chokolade

 

Smelt smør og mørk chokolade over vandbad.

Pisk sukker og æg let og luftigt.

Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen.

Sigt mel, kakao og salt i.

Hæld dejen i en form (cirka 18 x 22 cm) foret med bagepapir.

Hak chokoladen, og drys den ud over dejen.

Hæld kondenseret mælk ud over kagen.

Bag kagen ved 170 grader i 40-45 min. Hold øje med kagen de sidste minutter, så det karamelliserede lag ikke får for meget.

Lad den køle af natten over.

Skær ud i små firkanter.