Fyldte chokolader med hindbærtrøffel
Mørk chokolade og hindbær er et velkendt, men virkelig vidunderligt makkerpar.
Her optræder duoen i små fyldte chokolader, der byder på fløjlsblød, syrligsød hindbærtrøffel og mørke chokoladeskaller med det helt rigtige knæk.
Har du mod på at kaste dig ud i chokoladetemperering og chokoladefremstilling, er det her et smaddergodt sted at starte.
Jeg hepper på dig – og hjælper med glæde, hvis du får brug for en hånd undervejs.
Rigtig god og sød fornøjelse!
Fyldte chokolader
Ingredienser
Mørke chokoladeskaller:
Hindbærtrøffel:
- 150 g Jivara fra Valrhona (eller anden mælkechokolade af god kvalitet)
150 g (frosne) hindbær
40 g sukker
1/2 vaniljestang
1 spsk spiritus
1 knivspids stødt peber
Fremgangsmåde
Hindbærtrøffel:
- Hak chokoladen groft, og kom den i en skål.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom hindbær, sukker, vaniljestang og vaniljekorn i kog i en lille gryde, si massen og hæld det ud over chokoladen.
Rør rundt i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
Smag til med spiritus og peber.
Lad trøffelmassen køle lidt af.
Temperering af mørk chokolade:
- Hak chokoladen fint.
Kom 2/3 af chokoladen i en skål, 1/3 i en anden.
Smelt de 2/3 chokolade i en skål over vandbad, og tag den af varmen, når den er 45-50 grader.
Tilsæt de resterende 1/3 chokolade, og rør rundt, indtil temperaturen er nede på 29 grader.
Varm så forsigtigt massen op igen (over vandbad eller med hårtørrer), indtil chokoladen er 32 grader.
Fremstilling af fyldte chokolader:
- Hæld den tempererede chokolade i en chokoladeform, og skrab overskydende chokolade af.
Bank blidt på formen, så du undgår luftbobler.
Vend chokoladeformen på hovedet, og lad overskydende chokolade løbe tilbage i skålen.
Skrab formens overflade ren, og stil formen i køleskabet i 10 min.
Fyld den afkølede hindbærtrøffel i (med 2 mm til kanten).
Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 min.
Luk de fyldte chokolader med en gang chokolade mere.
Skrab igen overfladen ren.
Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 min.
Bank forsigtigt de færdige chokolader ud af formen, og NYD!
(Indlægget indeholder affiliatelinks.)