Nemesis

Chokolade nemesis

Jeg snød mine kære kollegaer for fødselsdagslækkerier i sidste uge.

Derfor skal de ekstra-forkæles i morgen.

Med chokolademousse på vand og denne nemesis-kage – blandt andet.

Mon så de tilgiver mig? Jeg håber det :)

Chokolade nemesis

Nemesis-kagen har du måske set før. Men det er den kage, jeg elsker allermest. Den er super-simpel, har en fortryllende fudge-konsistens og en ren, kraftig chokoladesmag.

Brug en god mørk chokolade til kagen. Dét kan smages.

Pynt kagen med lidt kakao og hakkede pistacienødder. Eller fyld den med chokolade-hindbær og en masse lyserødt pynt og tryl den til en vaskeægte prinsessekage.

Opskrift

200 g Caraïbe fra Valrhona eller anden mørk chokolade af god kvalitet
100 g smør
200 g sukker
4 æg

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad.
Tag skålen af varmen, og rør sukker i.
Pisk æggene i – ét ad gangen.
Hæld dejen i en springform (22 cm) foret med bagepapir.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 min.
Lad kagen sætte sig natten over.

Chokolade nemesis

Indlægget indeholder affiliatelinks.