Snickers-fragilité

Snickersfragilite med karamel, jordnødder og chokoladeis

Lige nu gad jeg virkelig godt…

…tage min kæreste i hånden og stikke af.

Allerhelst til et eksotisk sted, hvor solen ikke leger gemmeleg.

Hvor det bugner af friske frugter.

Og hvor vandet er turkisblåt, VARMT og fyldt med farvefine fisk.

Har skjulte planer om at få ham med på idéen i aften.

Med Snickers-fragilité og søde øjne som lokkemidler.

Det plejer at virke.

Snickersfragilite med karamel, jordnødder og chokoladeis

Snickers-fragilitéen er den mest lækre og snaskede kage, jeg længe har smagt.

Den indeholder sød, sej karamel,  sprøde jordnødder, sød Toscano Brown-is og chewy fragilitébunde.

Må din fredag blive fantastisk og fuld af lykkestunder!

 

Ingredienser (4 Snickers-glade personer)

Fragilitébunde:

2 æggehvider

100 g sukker

70 g jordnødder (halvdelen usaltede, halvdelen saltede)

 

Mælkechokoladeis:

125 g mælk

25 g fløde

100 g Amedei Toscano Brown eller anden lækker mælkechokolade

50 g sukker

 

Jordnødder

Karamel (købt eller hjemmelavet f.eks. på kondenseret mælk)

 

Fragilitébunde:

Blend jordnødderne til groft mel.

Pisk æggehviderne stive med sukkeret, og vend nøddemel i.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og smør et firkantet lag marengs ud (cirka ½ cm tykkelse.)

Bag bunden i 12-15 min ved 175 grader – til den får en fin lysebrun farve.

Lad den køle af på en bagerist.

Skær den i tre lige store stykker.

 

Mælkechokoladeis:

Hak chokoladen groft.

Hæld fløde og chokolade i en gryde, og varm det over svag varme til chokoladen er smeltet.

Tag straks gryden af varmen, og tilsæt mælk.

Rør rundt.

Tilsæt sukker, og rør rundt igen.

Kør massen på ismaskine.

Læg en bund, så et lag is, så en bund, så et lag is mere, så jordnødder, så karamel og afslut med en bund mere.

Sæt fragilitéen i fryseren indtil servering.

Skær kagen i små stykker, og pynt med jordnødder.