Snickers-fragilité

Snickersfragilite med karamel, jordnødder og chokoladeis

Lige nu gad jeg virkelig godt…

…tage min kæreste i hånden og stikke af.

Allerhelst til et eksotisk sted, hvor solen ikke leger gemmeleg.

Hvor det bugner af friske frugter.

Og hvor vandet er turkisblåt, VARMT og fyldt med farvefine fisk.

Har skjulte planer om at få ham med på idéen i aften.

Med Snickers-fragilité og søde øjne som lokkemidler.

Det plejer at virke.

Snickersfragilite med karamel, jordnødder og chokoladeis

Snickers-fragilitéen er den mest lækre og snaskede kage, jeg længe har smagt.

Den indeholder sød, sej karamel,  sprøde jordnødder, sød Toscano Brown-is og chewy fragilitébunde.

Må din fredag blive fantastisk og fuld af lykkestunder!

 

Ingredienser (4 Snickers-glade personer)

Fragilitébunde:

2 æggehvider

100 g sukker

70 g jordnødder (halvdelen usaltede, halvdelen saltede)

 

Mælkechokoladeis:

125 g mælk

25 g fløde

100 g Amedei Toscano Brown eller anden lækker mælkechokolade

50 g sukker

 

Jordnødder

Karamel (købt eller hjemmelavet f.eks. på kondenseret mælk)

 

Fragilitébunde:

Blend jordnødderne til groft mel.

Pisk æggehviderne stive med sukkeret, og vend nøddemel i.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og smør et firkantet lag marengs ud (cirka ½ cm tykkelse.)

Bag bunden i 12-15 min ved 175 grader – til den får en fin lysebrun farve.

Lad den køle af på en bagerist.

Skær den i tre lige store stykker.

 

Mælkechokoladeis:

Hak chokoladen groft.

Hæld fløde og chokolade i en gryde, og varm det over svag varme til chokoladen er smeltet.

Tag straks gryden af varmen, og tilsæt mælk.

Rør rundt.

Tilsæt sukker, og rør rundt igen.

Kør massen på ismaskine.

Læg en bund, så et lag is, så en bund, så et lag is mere, så jordnødder, så karamel og afslut med en bund mere.

Sæt fragilitéen i fryseren indtil servering.

Skær kagen i små stykker, og pynt med jordnødder.

15 tanker om "Snickers-fragilité"

  1. Luise / Sesam, Sesam

    Wow, Maja, hvor ser det bare godt ud. Det er alt for lang tid siden, jeg har lavet fragilité! Jeg må indrømme, at jeg er ret begejstret for den klassiske kaffe-smørcrème – men kombinationen af karamel og jordnødder er nu også god… meget god… måske må jeg lige have den her i tankerne næste gang, jeg kaster mig ud i en fragilité (:
    Hvordan opbevarer du kagen, når der er is i? I fryseren? Eller sørger du bare for at spise den hurtigt? (;

    Knus,
    Luise

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Luise! Jeg er gået helt fragilité-amok. Nøøj, hvor jeg elsker den dessert! Den kan sagtens opbevares i fryseren. Desværre bliver den ofte spist alt for hurtigt og når aldrig i fryseren ;)

      Kram Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Denne is bliver klart bedst på ismaskine. Men du kan gå efter den nemme løsning og købe noget chokoladeis og fylde i :)

      Svar
  2. Tina

    Må lige spørge hvad bruger til du at hakke/blende dine nødder med? Er nemlig på udkig efter en god en til dette

    Svar
  3. Line

    Uha, hvor lyder det lækkert. Bare man dog havde en ismaskine.
    Har du måske en opskrift på sådan en karamel man kunne bruge. Gerne på kondenseret mælk. Kan kun finde den med chokolade på din side. Og synes jeg har været det hele igennem.
    Må lave denne dessert, om jeg så skal ud i en købe is.
    Mange rare onsdagshilsner fra Line

    Svar
  4. Line

    Hej søde Maja.
    Tak for link.
    Desserten er til i morgen, så jagten på en karamel førte mig sjovt nok selv til samme link. Så nu er dåsen allerede godt i kog og glæder mig til at åbne om en halv times tid.
    Endnu mere glæder jeg mig til at gøre dig kunsten efter i morgen.
    Håber at resultatet kommer til bare at smage tilnærmelsesvis så godt som dit ser ud.
    Hav en fantastisk weekend.
    Hilsen Line

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ej, hvor sjovt. Jeg håber, at du bliver tilfreds med resultatet. Hvis du får lyst, må du meget gerne sende et billede – evt. på min Facebook-side :)

      Må du også få en helt fantastisk weekend!

      Svar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>