Mini-pavlova med rabarber og hvid chokolade
Rabarber-sæsonen er i gang – og jeg er så smadderheldig at have både en mor og en svigermor med en have fuld af rabarber.
Jeg er vild med de skønne stænglers syrlige smag og smadderfine farve – og sammen med et par søde elementer udgør de en skøn sommerdessert.
Her har jeg lavet små marengskager fyldt med chokoladecreme af den søde Amedei Toscano White og bagte rabarber med et strejf af vanille.
Er du også rabarberpjattet, så hold øje med bloggen. Jeg har flere rabarber, der råber på at blive brugt.
Ingredienser (6-8 personer)
Marengs:
3 æggehvider
125 g rørsukker
lidt friskpresset citronsaft
Hvid chokoladecreme:
1,5 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
Bagte rabarber:
3-5 rabarber
50 g rørsukker
lidt vanillekorn fra vanillestang
Marengs:
Varm æggehvider, sukker og citronsaft i en skål over vandbad under konstant omrøring – til sukkerkrystallerne er smeltede.
Tag skålen af varmen, og pisk indtil marengsen er stiv og blank.
Sæt store skefulde marengs på en bageplade med bagepapir.
Lav en lille fordybning i hver marengs.
Bag dem ved 125 grader i en time og et kvarter – cirka.
Lad dem køle helt af.
Hvid chokoladecreme:
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål.
Bring fløde i kog, og hæld det over chokoladen, mens du rører.
Rør rundt indtil chokoladen er opløst.
Sæt cremen i køleskabet nogle timer (eller natten over).
Når cremen er helt kold, så pisk den forsigtigt op. (Pisk endelig ikke for meget, da den så skiller og bliver grynet.)
Bagte rabarber:
Skær rabarberne i små stykker, og bland dem med sukker og vanillekorn i et ovnfast fad.
Bag dem i 15 minutter ved 175 grader.
Lad dem køle helt af.
Servering:
Placer en skefuld chokoladecreme og bagte rabarber på hver marengs.
Pynt med lidt rabarbersirup (fra de bagte rabarber) og hvide chokoladespåner.
Tip:
Marengs, creme og rabarber kan med fordel laves dagen før.